27. aug, 2014

Tog avstånd på avstånd, cyklade två mil

Gav mig själv ledigt tidigt ikväll och det var bra. Sitter nu ute i lugn och ro, lyssnar på nyheterna och ser en blå himmel och fortfarande sol. Brukar rösta första möjliga dagen, men hann inte med det utan det blir imorgon.

Regionstyrelse på förmiddagen. Första gången jag inte begärt ordet över huvud taget! Inget som engagerade och kände mig utsliten. Satt och betade av 60 nya mail. Jag lovar; verkligen ett undantag av mig, som brukar vara superpåläst och ha frågor och yrkanden, inte sitta med näsan i paddan. Till en del beror det på valet att mötena inte engagerar någon särskilt mycket. När det gäller regionstyrelsen även att dess saga snart är slut. Från 1/1 -15 blir det Region Kronoberg istället -av hopslagna regionförbundet och landstinget.

Har lovat människor det ena och det andra. Insändare, frågor - fått uppdrag helt enkelt. Försöker hinna med mellan varven men det tenderar att växa mig över huvudet. Ska hitta tid. Lovar på heder och samvete.

Ser att de borgerliga i Växjö kommun nu lovar 600 nya studentlägenheter nästa period. Har skrivit det tidigare men upprepar: nyss tänkte de sälja ungefär så många studentlägenheter! När man säljer finns det inga garantier för att lägenheterna fortsätter att vara just studentlägenheter. Bra att den utförsäljningen stoppades. Men kanske ska de sälja dessa lägenheter igen om de får makten - för att finansiera de nya lägenheterna? Man vet aldrig.

Svenskarnas parti (kan knappt förmå mig att skriva namnet) i Växjö idag. Jag valde att ta avstånd på avstånd. Deltog i Mångfaldsmöte på initiativ av ABF, där flera studieförbund och tre partier, S+V+MP var medarrangörer. På det viset gjorde vi något vettigt och undvek Stortorget. Andra fanns på Stortorget i en stor motdemonstration, som verkar ha gått bra. Tack och lov. Vill inte ge detta otäcka parti någon uppmärksamhet alls. Det är mitt val. Jag arbetar politiskt varje dag mot de åsikter som SP står för. Känner inte behov av att vara på Stortorget för att åsikter som de flesta avskyr framförs. Andra tycker annorlunda. På eftermiddagen såg man ridande poliser, ett tiotal polispiketer (kanske fel stavning?), polishelikopter i och över Växjö. Är det rimlig hantering av resurser? Om inte motdemonstrationer ordnades samtidigt som torgmötet så skulle det ju fixa sig. En handfull åhörare på ett annars öde torg. Tja. Jag bara undrar.

Så underbart att väderleken blivit sensommaraktig och dräglig igen! Kunde inte låta bli utan cyklade till regionstyrelsen idag. Drygt 9 km. Totalt idag nästan två mil. Bra. Kom på vid 4-tiden att jag inte ätit sedan frukost vid 6. Kanske därför jag var så trött. Varm korv med bröd och en kexchoklad blev räddningen - igen.

Tycker det är bra ös i V-boa. Inte en lugn minut för eftertanke där! Frågor, frågor, tyckanden, kaffe, letar svar hela tiden och material är slut. Nu är valplattformen, den centrala , slut - igen! Snälla partiet, när får vi en "webbshop" - ja, det heter så  - som funkar till 100%? Det är NU det behövs.

Mycket bra mångfaldsmöte på Vattentorget ikväll! Tack till alla som talade så bra om mångfald! Studieförbund och andra organisationer plus tre partier - vi borde ha mångfaldsmöten varje vecka! Inte bara när ett rasistiskt parti gästar Växjö. Tack ABF för initiativet! Rätt tänkt. Tack samarbetspartierna S och MP! Känns verkligen bra att vi kunde träffas så här också.

Carin Högstedt

140827