27. jul, 2014

loppismätt och arbetssugen

Började dagen med besök på loppis i kvarnen i Tolg. Trodde vi. Läste i Smp att där öppnades kl 11.00. Som proffs (åtminstone mina bröder) så var vi där 10.50. Ingen öppnade kl 11.00 och inte heller 11.10. Fem bilar med köplystna människor väntade. Hittade ett telnummer. -Nej, han brukade öppna kl 12.00... Fel i tidningsannons, fel på internet. Denne loppisägare missade lite inkomster, troligen.Fortsatte då till Brottsahemmet i skogarna mellan Asa och Berg. Körde tokfel och fick en gedigen insikt i småvägar och ett mycket vackert landskap. Fullt med folk på denna loppis och antikhandel och då menar jag fullt! Varmt, ja, glödhett och jättekul med allt från 5 kronor och uppåt. Här hittade jag de djupa efterrättsfaten i lagom storlek som jag letat efter hela sommaren: Rörstrands Amanda, 60-tal. Så höll vi på och kom så småningom till Vrigstad, antiviteternas Mecka i Småland. Efter ett antal butiker här så är jag mätt och belåten. Det blev en kulturupplevelse med vackra möbler, konst, porslin...långt från den valrörelse som startar på allvar  imorgon och då för min del på Tingsryds marknad kl 10.00. Vrigstads antikhandlare och loppisar skulle tjäna på samannonsering så att man kan få en översikt över öppettider och dagar! Går inte att hitta något sådant på nätet.

Ser att stiftelsen Håll Sverige rent vill inkludera fimpar i nedskräpningslagstiftningen. Fimpar är lagligt att slänga varhelst man befinner sig, trots förfulning och risk att barn äter dem. Håller helt med det korkade i det undantaget. Tänk att komma på att bötfälla kolapapper men inte giftiga cigarettfimpar!? Hur kunde det bli så?

Ska man svara på anonyma insändare som man inte ens vet om de är menade som skämt eller allvar? Jag skrev ett svar till "vit, lat och köttätande man" som har problem med feminist-ordet och (V)s planerade stadsvandring utifrån feministiskt perspektiv. Det kan ju vara så att han är osäker på om han får delta och att han på fullt allvar tycker att feminismen gått till överdrift, när han inte kan öppna en tidning utan att möts av ordet/begreppet, som han skriver. Kan det verkligen vara så? Eller skulle det vara roligt? 2014?

Carin Högstedt

140727