25. jul, 2014

25 gr i Toftasjön och växtligheten slokar

Älskar deta väder, som påminner om semestrar söderut och brännande sol och höga temperaturer. För ett år sedan i Pyrenéerna för att vandra. Ungefär samma väder där som här just nu, så varför inte stanna hemma? Det tar tre timmar att gå runt Toftasjön. Ganska lagom som motion. Tänker dock inte göra det idag, för mina tre bröder med respektive är på väg hit.Hoppas de vill bada i det 25-gradiga vattnet i Toftasjön!

Goda nyheter i Smp: Stora lagret i Lammhult fylls av ett nytt företag i möbelbranschen och E-handel. Utmärkt! Sju arbetare rekryterade och det lär bli fler. Hoppas det går bra! Den jättelika lokalen har stått mer eller mindre tom sedan 2008.

Växtligheten kring altanen lider och slokar. Öser på med kannor, men det förslår inte.

Sista dagarna utan möten och plikter. Kopplar av och på måndag är det Tingsryds marknad som gäller. Kanske ses vi där? Vänsterpartiet Tingsryd m fl är där båda dagarna för att träffa folk och samtala om livet och politiken. Förra valåret pratade jag med en kvinna som satt i ett marknadsstånd på Tingsryds marknad. Hon var förtvivlad över sin unge son som var sjuk men skulle bli utförsäkrad och tvingas söka jobb, trots allvarligt tillstånd. Jag - helt uppfylld av politiskt tänkande och vilja att förändra genom seger i valet - märkte att hon inte var med på noterna. Hon var helt uppfylld av den privata situationen och kopplade det inte till någon politik över huvud taget. Så kan det naturligtvis vara. Jag märkte att vi pratade förbi varandra och tyckte att jag verkligen ansträngde mig att förklara hur deras situation uppstått och vems fel det var! Byt regering! Har tänkt mycket på detta sedan dess.

140725

Carin Högstedt