16. nov, 2022

Arbetsskor, majoritetsskifte, Greider, vaccin, efter 16 år...

Så kom den – ledaren i tidningen som handlar om det faktum att vårdarbetarna inte får arbetsskor av sin arbetsgivare – trots tusentals steg inne och ute dag ut och in! Jag läser flera nyhetstidningar och gärna ledarna. Idag 16/11 skriver Göran Greider ledaren i Dagens ETC. Den handlar om ”Vårdens slitvargar måste få betalt för sina arbetsskor”. Den handlar om pandemins avslöjanden om brister i vården. Den handlar om SKRs uppgifter om behov av tiotals miljarder för att kunna öka kvalitén i vård och omsorg av äldre. Den handlar om den undermåliga budgeten från högerregeringen på område äldreomsorg. ”Fria arbetsskor – det kommer något symboliskt över frågan. Fria arbetsskor innebär att arbetet inom vård och omsorg uppgraderas i värde och tar ett steg ut ur de traditionella könskontrakten”, avslutar Greider.  Kunde inte uttrycka det bättre själv. Mycket läsvärd ledare. Genom att många läsare nås, så finns det ändå hopp om förändring. Även i denna tid som innebär så lite positiva nyheter.

I Växjö kommun kommer frågan om arbetsskor att stå på dagordningen liksom över huvud taget äldreomsorgen och skolan i den budget som presenteras av den nya majoriteten och beslutas 22/11 i kommunfullmäktige. Budgeten prioriterar välfärden; skolan, omsorgen. Detta fullmäktige är viktigt för Växjö kommuns positiva utveckling. I december är nästa fullmäktige som tar beslut om vilka som ska sitta på varje uppdrag i nämnden och styrelser. Därefter, från 1 januari, ska den nya majoriteten, S+V+MP med C som har samarbetsavtal med S, börja det hårda arbetet med att genomföra nödvändiga förändringar och förbättringar efter 16 år med borgerligheten. Ska bli intressant att följa! Utifrån för första gången på många herrans år! Sitter inte i fullmäktige längre. Jag möter folk som inte uppfattat detta faktum. Men så är det och det är på tiden. Det betyder dock inte att jag lämnar partipolitiken.

I eftermiddag tid för vaccinering mot influensa. Hoppas det inte blir några biverkningar, för i morgon är det distriktsstyrelsemöte med V Kronoberg och vi i valberedningen överlämnar vårt förslag till ledamöter i nämnder/styrelser i Region Kronoberg. Ska också tillsammans med partikamrat besöka mötesplatsen Tallgården i Araby och fika. Har klarat alla vaccindoser tidigare utan mer biverkning än lite trötthet. Men peppar, peppar ta i trä.

Nu åka och handla.

Carin Högstedt

Växjö 20221116

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se