30. okt, 2022

Bokrelease, Kråketorp, läkemedelshantering, Funkisvecka, höstlov

Söndag kväll och hemma efter lång dag, nästan sex timmars ”strategimöte” med V Kronoberg.  Roligt och idérikt. Vad gjorde vi bra respektive mindre bra eller dåligt under valrörelsen? Vad kan vi lära till nästa val 2026? Så till Gasslanda för besök och fika hos barnbarn med föräldrar via COOP och ekologiska äggfabriken i Gårdsbyskogen. Hem till ostädat och disk och oskrivet protokoll plus katt, lätt sur över ensamheten så länge. Men sammantaget en vacker dag med sol och många positiva samtal.

Igår på bokrelease. Tina K Persson, lokal författare, har gett ut en poesibok, Fri Press förlag, med titeln Väster om Kråketorp. Den handlar om renovering av ett hus på landet, den inre och yttre resan. Humor, drömmar och djupa tankar. Läser lite då och då. Trevlig bokrelease på Stadsbiblioteket!

Omsorgsnämnden i torsdags var lugna gatan. Inga voteringar eller oenigheter. V-skrivelsen om palliativa vården, om kontinuitet och om läkemedelsgenomgångar, tre punkter som IVO observerat vara bristfälliga i Sverige, fick muntligt svar. Växjö då. Hur ser det ut på de särskilda boendena? Det som mest diskuterades och som inte har bra resultat i kommunen, jämfört med andra kommuner, är läkemedelsgenomgångarna. Här behövs en skärpning från både kommun och region. Det är ju läkare på vårdcentralerna (regionen) som skriver ut recepten. Alltför många har mer än 10 mediciner. Det är sådant som genomgångarna ska se på.  

Nämnden fick också information om kommande ändringar i LSS (Lagen om särskild service). Fler ska kunna få personlig assistans. Knappt jag vågar tro på efter alla försämringar som skett inom LSS under senare år.

Nya lokaler för dagligverksamhet är snart klara för invigning. Det är Vallhagen på Teleborg. Blåklinten i Rottne likaså, där bl a hemvården ska få lokaler. Funkisveckan också positivt med ca 650 besök.

Höstlov! Första gången jag kan se det i min egen kalender. Tomt på inbokade möten förutom torsdag och ett studiebesök på Evelids korttidsboende på fredag.  Så tid för att träffa barnbarnen och annat privatliv.

När jag tittar ut ser jag rosor, pelargoner och lavendel blomma i krukor på altanen.  Det har alltså pågått i sex månader. Brukar det vara så? Funderar jag på.

Carin Högstedt

Växjö 20221030

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.högstedt@vaxjo.se