25. jul, 2022

Valrörelse alltid, med grandiost slut?! Inga ärenden i omsorgsnämnden!?

Måndag morgon 25 juli. 18 grader i luften, 20 i vattnet. Högsommar och ovanligt låg vattentemperatur. Tog en simtur igår eftermiddag. Frös sedan hela kvällen. Höstkänning. Usch. Vart tog sommaren vägen? Jag har läst fler böcker än vanligt, nästan en om dagen senaste tiden. En igelkottunge pinnade över altanen en sen kväll. Inte sett så liten tidigare vad jag kan komma ihåg, inte på många år i alla fall. Som min knutna hand. Brydde sig inte om maten eller de andra kottarna, som var här. Finns alltså tillväxt.

Nu börjar de politiska aktiviteterna så smått. I morgon åker jag till Tingsryds marknad, både som valarbetare vid V-tältet och som privatperson. Marknaden är stor, mycket stor. Pågår i två dagar. Vår valkalender är full av aktiviteter att delta i. Det är marknader i hela regionen, det är valstugan i Växjö som snart ska invigas, det är torgmöten och träffar, dörrknackning och utdelning av flygblad. Jag tänker att det som inte gjorts under tre och ett halvt år, det går inte att göra på ett par månader. Men för att få upp intresset för att rösta, höja valdeltagandet och visa vad som är gjort under de tre och ett halvt åren och vad som ska göras de kommande fyra, om vi får mandat att styra – så är en intensiv sista spurt befogad. En del människor tycker dock det är lite hysteriskt, andra tar tillfället i akt och går Storgatan fram och har en angelägen fråga till alla partierna. Jag är glad att V-gruppen har under hela perioden informerat många invånare om vad som händer i kommunpolitiken via Kommunnytt. Under perioden har även ett Regionnytt tryckts och delats ut. Partistöd infördes en gång i tiden för att de förtroendevalda skulle ha medel att informera medborgarna om vad som händer.

Fått meddelande från ordförande i Omsorgsnämnden (M) att planerat möte med nämnden 31/8 ställs in. Finns inga större ärenden är skälet. Nej, det är ju bara några V-skrivelser plus V-motionen om ökad grundbemanning plus genomgång av Socialstyrelsens Äldreguiden, som nu är klar efter två års uppehåll. Vad tycker omsorgstagare i hemtjänsten och på särskilda boenden om vården, bemötande, måltidssituationen, utevistelser, aktiviteter? Hur många är nöjda, ganska nöjda eller missnöjda? Mycket väsentligt att ta del av. Men det kanske stör valrörelsen? Nästa möte 28/9, förra var 1 juni. Har aldrig känt mig så negligerad på något uppdrag som på detta. Men det handlar inte om mig, det handlar om en verksamhet som berör så många, personal såväl som omsorgstagare. Hoppas väljarna är uppmärksamma på att här behövs ett nytt ledarskap.

Tog ett djupt grepp i göra-listan och rensade bilen på skräp m m. Till ”tippen” direkt. Fullföljde och dammsög bilen i Gasslanda där familjen har bra kontaktuttag på ladugårdssväggen. Nu ska röj- och städverksamheten fortsätta inomhus. Tog tag i en låda med sådant som jag stoppar lite av varje i. Hittade 155 euro. Lönsamt att städa!

Carin Högstedt

Växjö 20220725

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se