3. maj, 2022

1 maj, Pride, Ehrenberg, Räddningen, Ingelstad,Kommunnnytt

Ojojoj! Vilken första maj! Perfekt väder, långt tåg, bra tal, häftig musik av Folkdivizjon från Malmö, Älghults musikkår med drillflickor, plus den dagen bildade lokala musikgruppen Dagdo Stars och huvudtalare Nina Björk om sin senaste bok om frihet.   Fullsatt på Palladium. Längsta tåget i stan. Mycket publicitet. Bra gjort ni som jobbat med förberedelserna för V Växjös 1 Maj.  Några saker ska förbättras/inköpas och det ska styrelsen i V Växjö besluta om ikväll på sitt styrelsemöte. Ett möte som vi tidigarelagt något för att kunna delta i Johan Ehrenbergs föreläsning/tal om nödvändiga klimatåtgärder i Växjö kl 19.00. ”Räddningen” är namnet på hans turné genom Sverige.

Och så stundar Pride i Växjö. Äntligen får vi tåga genom stan i paraden igen, lördag 14 maj kl 14.00. Brukar locka väldigt många både i paraden och på stan som publik. Så positivt, så roligt!

Igår var en lång dag med Kommunnytt-utdelning i södra kommundelen, Ingelstad, Tävelsås och orter däremellan. Partikamrat Örjan och jag drog runt i flera timmar. Var nöjda men rätt spaka när bladen var slut. Kommer fortsätta med sådana utflykter över sommarsäsongen.  Sedan fullmäktigegrupp som gick igenom handlingarna till denna dags kommunstyrelse och senare kommunfullmäktige. Inte så många ärenden verkar det som, men det kan komma interpellationer som väcker debatt. Därefter möte med  kommunala gruppen, fysiskt möte. Vi har vartannat digitalt, vartannat fysiskt. Somliga, t ex de med småbarn passar det digitala för. Mycket välbesökt, initiativrikt och peppat efter 1 maj. Också mer fokus på utåtriktat arbete, mindre på att skriva motioner och dylikt, ju närmare valet vi kommer. Det som är gjort är gjort. Nu ska folket få bestämma utifrån de politiska gärningarna under mandatperioden.  

Vackert väder ute och jag har plantor och krukor på altanen som inte är färdiga plus är det skräpigt. Och jag sitter inne vid datorn. Samma sak varje år. Min önskan är att följa våren och sitta och titta på när blad och blommor slår ut. Men det är en hektisk tid i föreningslivet. Ska ta tillvara varje utestund som går.

Hoppas på mycket folk i kväll för att lyssna på Johan Ehrenberg! IOGT, Vattentorget 1, Växjö, kl 19.00. Vad kan vi göra mer för klimatet?

Carin Högstedt

Växjö 20220503

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt,se

carin.hogstedt@vaxjo.se