16. mar, 2022

Sjukvecka, inte dum, men görs dum, digitaliseringens baksida, sex timmars arbetsdag

Äntligen, äntligen sitter jag vid datorn, beredd att skriva. Värkande huvud, ont i halsen, hosta och febrig från och till. Men ändå vid liv. Tittar ut över en spegelblank sjö. Sol hela dagen, tror jag. 12 plusgrader. Härligt med vår! Trist att vara sjuk.

Hittills lämnat återbud till Regiongrupp, styrelsemöte med Bibliotekets Vänner, Kommunfullmäktige, omsorgsnämndens arbetsutskott. Försmak av livet efter uppdragen? Inte roligt. Inte alls roligt.

Läst när jag orkat. Flera böcker. Tyckte om Viveca Stens ”Dalskuggan” del 2 av Åremorden.  Just nu inne i ”Oskuld och Oleander” av Kerstin Bergman. Den är lite ovanlig i upplägget, lättläst och passar sträckläsning. TV-serien ”Catch and release” har fångat mig igen. Jag har sett den, men ser den igen för den är så bra. Också läst Christoffer Karlssons senaste ”Brinn mig en sol”, en riktig Halland noir.

Har använt de bättre delarna av veckan till att skriva vissa saker som jag legat på och skjutit upp alltför länge. Fortsätter med det i morgon. Bland annat en motion/skrivelse om ökad grundbemanning i äldreomsorgen. Bidragit till Kommunytt också. Lyssnade på kommunfullmäktige förstås. Älskar Dino Viscovi och hans info om digitalisering, andra gången jag hör den. Vi - och vi är hur många som helst - som har problem med att behärska alla appar till biljetter eller parkering eller vad fan som, vi växer när vi hör på Dino. Det är inte vi som är korkade; det är så dålig användarvänlighet, så dålig kommunikation med de som ska använda verktygen, så det är skamligt.  Tack Dino. Din och dina kollegors forskning vid Linnéuniversitetet är ovärderlig. Det är en fruktansvärt avsevärd mängd tid som människor använder för att t ex beställa biljetter på nätet eller parkera bilen. Har vi råd med detta tidsslöseri? Verkligen? Vi kanske har uppnått sex timmars arbetsdag? Fast två timmar ätits upp av skitgrejer för att komma in i/ ut ur en eller annan app eller ett eller annat möte plus visit på IT-avdelningen?

Fortfarande oändligt vackert ute. Slutar för att gå ut om så bara fem minuter.

Carin Högstedt

Växjö 20220316

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se