7. mar, 2022

Kriget, listor till riksdag och region, Furutåskolan, 8 mars! kriget

Solig morgon, nollpunkten. Ska ägna utemiljön uppmärksamhet, räfsa löv etc. Har jag tänkt – efter mycket innesittande den gångna veckan. Finns alltid att göra vid datorn.

P1 på som alltid. Fortsatt krig och dödande i Ukraina. Civila dödas. Biskopen hade en manifestation i Växjö domkyrka igår. Finstämt och rörande berättar partikamrater, som var där. Även ukrainare deltog. Insamling, tal och musik med mera. Bra initiativ.

I morgon är det Internationella Kvinnodagen. En dag att särskilt uppmärksamma kvinnors och barns utsatta läge under krig och flykt. 1 500 flyktingar har kommit till Sverige, om jag hörde rätt. Till Polen har det kommit 1 miljon. Till Slovakien ca 150 000.

I lördags heldag för att ta det slutliga beslutet om V.s riksdags- och regionlistor, välja ny distriktsstyrelse, lägga år 2021 till handlingarna och planera för framtiden. Det gick bra. Valberedningens listor höll med några tillägg i slutet på listorna. Ett uttalande om solidaritet med Ukrainas folk antogs.

Igår efterarbete med pressmeddelanden bl a. Inte helt klar ännu. Så en tradition som brutits av pandemin men nu återupptogs; Semmelfest (semlefest) hos mellandottern i Eke för de närmaste. Gott och trevligt.

Läser i dagens Smp om Furutåskolan på stadsdelen Teleborg som är så dålig att den ska rivas och en ny byggas. En helt ny Hagaviksskola för högstadiet ska uppföras inklusive sporthall. Dädesjö får ny skola, Åby renoveras. Mycket på gång. Men jag undrar ändå vart Braås skolas behov av modernisering och Åryds likaså tagit vägen? Dessa skolor har stått på listan mycket länge. För övrigt anser jag att när det byggs nytt så ska tillagningskök ingå. För Furutå planeras tydligen mottagningskök. Mat ska lagas så nära de som ska äta som möjligt är ett bra mål.

Nyheterna talar om att ”humankorridorer” ska inrättas, så att flyktingar ska kunna komma ut ur Ukraina med livet i behåll. Osäkert ännu.

Lugnare vecka väntar med styrelsemöte med ABF, studiebesök hos Centrum hemvård och så Internationella Kvinnodagen. Café de Lux med start kl 18.00 tänker jag delta i.

Carin Högstedt

Växjö 20220307

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se