10. feb, 2022

Nionde februari - kultur igen, vandringssemester i dagdröm, 3 000 möh

Nionde februari – slut på restriktionerna! Jag var faktiskt på ett kulturevenemang. Kulturparken Småland och Bibliotekets Vänner bjöd in till föreläsning av Maria Olausson, specialist på engelskspråkig afrikansk litteratur, om nobelpristagaren Abdulrazak Gurnahs författarskap. Ingen lössläppt tillställning, gott om plats i Utvandrarnas hus. 40-45 i publiken, intressant ämne. Märker att jag är hämmad i mitt beteende, beväpnad med handsprit, söker isolerad plats etc.  Lika bra det. Smittan är mycket levande. Men jag är ute bland folk och det känns jätteskönt.

Varit packat med möten i början på veckan, mest digitala men även fysiska. Det är årsmötestider. Omsorgsnämndens arbetsutskott var odramatiskt, mycket genomgång av 2021 års verksamhet. Kontinuiteten i hemtjänsten är på väg att bli bättre så sakteliga. 18 anställda i omsorgen går utbildning i Äldreomsorgslyftet. Det senare är ett statligt projekt, som jag tror har blivit just ett lyft. Det är andra omgången utbildning som pågår nu.

Is och snö borta, 4 plusgrader, stilla, mötesfri dag – finns inte mycket att skylla på att inte gå en långpromenad idag.

Medlemsmöte i tisdags för beslut om kommunlistan, digitalt. Fungerade bra. 42 namn på listan och jag finns med på nedre delen, långt från valbar plats, på egen begäran. Dags att gå ner i varv.  Politiken är mitt livselixir, men det går att göra mycket utanför det parlamentariska. Går allt så bra som vi vill i valet, så kan det ju bli någon plats i någon nämnd även för oss som inte sitter i kommunfullmäktige. Nu börjar valrörelsen på allvar. När det interna arbetet med listor och valplattformar är på plats kan vi äntligen vara ute och prata med folket. På lördag är det valupptakt med hela V-distriktet för diskussion med medlemmar i hela länet om sjukhusbygget och valberedningen (jag är sammankallande i den) ska presentera förslag till riksdags- och regionlistorna. Slutligt beslut om de listorna 5/3. Alla hjärtans dag är det regiongrupp på förmiddagen för att besluta om V-yrkande i sjukhusfrågan. På kvällen årsmöte med V Växjö. Det blir fysiskt möte på Tallgården, Araby. Måste komma ihåg att beställa fika i god tid! Stort och smått, allt ska fixas.

Kan inte komma ifrån att en solsemester skulle sitta fint. Dagdrömmer om vandringar maken L och jag gjorde i höga berg men även på de olika Kanarieöarna. Vissa campingplatser i franska Alperna bodde vi på många gånger, främst i Le Val de Freissinieres, där vi bodde på campingen men även i en s k caban, herdestuga.  Jag känner i fötterna hur det är att gå på stigarna i dalen och uppåt, så mycket har vi strövat där.   En gång skulle vi gå upp på Tete de Vautisse, drygt 3 000 m ö h. Vi såg den lockande toppen från tältet. Vi backade, det blev så brant. Det grämde mig hela vintern och jag bestämde att till sommaren skulle vi verkligen komma upp på toppen. Sagt och gjort. Det visade sig att där vi vänt var värsta biten. Sedan gick det lättare.

Carin Högstedt

Växjö 20220210

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se