21. jan, 2022

Starroperation, mörkläggning av protokoll? Liv och läsning på Kulturnatten

Hemma från sjukhuset efter några timmars besök på ögonkliniken och operation av högerögat. Tog bussen dit. Får ju inte köra bil efter operationen. Var ute i god tid. Satt länge och väntade på min tur. Till slut började jag fundera på om jag var bortglömd. Men jag hade ju fått påminnelse via SMS igår? Skulle jag börja röja lite i tågordningen i väntrummet? Alla andra väntande kom ju både ut och in. Men då kommer en sköterska och säger att de tyvärr är försenade och att jag inte är bortglömd. Bra! Så enkelt att säga som det är och då försvinner problemet direkt. Allt gått bra som det verkar. Men ögat rinner och synen är dimmig, så det blir kort det här. Minst en vecka utan bil, tre veckor med inte lyfta tungt, bada i sjö eller träna. Tur det inte är sommar och badväder. Storstädning ska alltså undvikas. Går bra att sitta vid dator och att läsa, se på TV.

Upptäcker att jag läser alla artiklar om den s k mörkläggningen av minnesanteckningar från ett stort antal möten om pandemin och dess bekämpning som Coronakommissionen vill ha ut för sin utvärdering. SvDs ledarskribent idag 21/7. Peter Wennblad är biträdande chef för ledarredaktionen. Handlingarna finns, skriver han, som ett slags ”annoterade dagordningar”, dvs dagordning med anteckningar, ”ett slags protokoll upprättade i förväg”. Faktiskt lite spännande att se fortsättningen. En aning Kafkakänning?

Styrelsemöte med Bibliotekets Vänner häromkvällen. Ännu är inte Kulturnatten 29/1 inställd, men en del utställare/deltagare lär ha dragit tillbaka sin närvaro. Fullt förståeligt men så tråkigt, trist, deppigt. Bibliotekets Vänner kommer att ha infobord och vi står också för en paneldiskussion om ”Livet och Läsningen” med biskopen, landshövdingen och rektor på Linnéuniversitetet. Men peppar, peppar. Måtte det kunna genomföras. Begränsningen är 45 max plus arrangörer. Vårt vårprogram fastställdes och det är digert, men svårt att planera när restriktioner, smittspridning och valet mellan digitalt och fysiskt ständigt är under övervägande, ja, ren gissning när det gäller vårens program och hur det ska genomföras. Elin Cullhed, Göran Greider, Johan Theorin… Håll tummarna för att pandemin flyger och far sin kos och kulturlivet kan växa.  

Nu ta det lugnt, se en ny Beck-film (C-more), fortsätta läsa Allt jag fått lära mig av Tara Westover och så se På spåret. Det är fredag.

Ha en trevlig helg!

Carin  Högstedt

Växjö 20220121

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se