23. aug, 2021

Ensam igelkottunge på besök, tillgänglighetsrörelsens invigning, Magdalena, Flykt, Hjärnkraft

Liten igelkottunge dök upp, ensam. Bara kanske 8 cm lång. Vet inte om den kan äta själv. Vet inte vad jag ska göra, men avvaktar föräldrar tills vidare. Det var Tassi som upptäckte den i högt gräs intill altanen.

Fullt upp i helgen. Loppisen i Gasslanda startade starkt, sedan blev det närmast siesta och sista timmen bra ös. Så bra att det öppnade för att göra om det nästa år.  Då var jag inte kvar där, för jag var på möte i Södra Åreda, liten by i östra kommunen. Där hade vi ett trevligt möte i partytält med godfika, årsmöte med Hjärnkraft i Kronoberg. Sedvanliga frågor för årsmöte. Sedan pratade vi en om hur föreningslivet tagit stryk av pandemin, men också utvecklat nya strategier och mötesformer. Samarbete mellan Smålandslänens Hjärnkraftsföreningar är på gång.

Lördagen var det invigning av tillgänglighetsrörelsens nya lokaler, fint väder, partytält med god mat, kaffe och tårta. Sång, visning av cyklar för personer med funktionsnedsättningar, bok om panikångest presenterades av författaren Christer Karlsson. Rundvandring i de ljusa fina lokalerna. 60-70-80 personer där. Maud, min kollega från ProLiv Kronoberg, och jag  passade på att boka ett av sammanträdesrummen till nästa styrelsemöte.

Det var överraskande med Löfvens avgång. Men jag tror det var helt rätt ur partiets synpunkt. Och det lär bli Magdalena Andersson som efterträder. Spännande politiska tider på nationell nivå. På den kommunala nivån ska vi om en vecka ha digitalt kommunfullmäktige med kort dagordning enligt uppgift. Det betyder desto längre dagordning i oktober, om det då är möjligt att ha fysiskt möte.  Sammanslagningen och delningen av bolagen ska beslutas nu vad jag förstår. Det blir det debatt om!

Har brutit skrivandet många gånger för att ha koll på igelkottungen. Den drack lite vatten, men har nu pyst. En sockertoppsgran kan gömma den under grenarna.

Sommarväder igen. Kanske tar jag en simtur, kanske inte. Ska kolla tempen. Rätt lugn vecka den här, med syskonhelg som avslutning. Filmen Flykt ska ses, Bibliotekets vänner ska ha styrelsemöte. Mycket trevligt och intressant väntar.

Carin Högstedt

Växjö 20210823

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se