8. aug, 2021

Familjesamarbete om loppis, höjd skatt för hyresgäster eller solidariskt för alla?

Söndag kväll. Åskmuller och strilregn. 17 grader. Sitter ute i sällskap med igelkotten Pyret. Hen smet in i vardagsrummet när jag pratade i telefonen och hade glömt skjuta till altandörren. Gömde sig under skåp, men nu utlockad genom att jag flyttade en matskål i etapper. Nosen styrde ut den. Igår kväll fyra kottar samtidigt här. Men Pyret är flitigast. Bryr sig inte om att hen är nattdjur. Äter både frukost, lunch och kvällsmat vissa dagar.

Ägnat helgen åt att genomföra en loppis i familjeregi; fem hushåll, alla samlande på kuriosa och gamla saker, har gått ihop om att ha en loppis för att minska ner på antal prylar. Första gången och det var roligt. Mycket arbete i förväg men gav mersmak så det blir en dag till, söndag om 14 dagar.

I övrigt börjar mötesverksamheten så smått från och med i morgon 9/8. Ser fram mot att träffas i V Växjös styrelse live på Ryttmästargården för avstamp inför hösten och en lång valrörelse, inte minst nationellt. Ser också fram mot att vi ska vara på stan på lördagarna och äntligen möta folket. Längesedan direktkontakt och dialog, som ju är livselixiret i partiarbete. Hoppas några av våra många nya medlemmar dyker upp. Och måtte inte nya restriktioner bli nödvändiga mot pandemin. Just nu ökar smittspridningen i Sverige. Oroväckande.

Regnet upphört. Vacker kväll igen om än lite kylig.

 Fruktansvärt tillstånd i Afghanistan för många invånare, kvinnor och barn. Vad gör FN? Vad kan FN göra?

Trött nu men återkommer snart igen. I morgon ett möte inom (V) om bolagssammanslagningarna i kommunen och dess konsekvenser, demokratiskt och ekonomiskt, för kommunen och hyresgästerna. Återkommer om det. Äntligen har majoritetens politik att ta ut 100 miljoner om året av Växjöbostäders överskott till s k bostadssociala åtgärder – istället för t ex renovering av bostäderna – fått medial uppmärksamhet. Rätteligen borde vi alla skattebetalare stå för sociala insatser, inte bara Växjöbostäders hyresgäster! Oppositionen S+V har drivit denna sak år efter år.

Carin Högstedt

Växjö 20210808

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se