16. jul, 2021

28 grader i vattnet, 32 i luften. Tyskland illa ute. Klimatnödläge, inte bara långt borta

Enligt appen Temperaturkollen är det 27,5 grader i Toftasjön, ”min” sjö. Tror jag mätte upp 28 gr 2018, extremt torra och varma året. Men aldrig mer än 28. Simmat ett antal gånger idag och fler lär det bli. Igår 32 grader i min skrivhörna på altanen. I skuggan. Det är synd att klaga, men det hindrar både tänkande och handling. Jag blir helt blasé och disträ i den hettan. Pular lite med interpellationer och andra förslag emellanåt. Går framåt men sakta. Äldreomsorg och miljö/klimat är på min dagordning.

Den igelkott som kommer varje dag är rätt liten och smal. Igår fick den sällskap av en nästan dubbelt så stor en, som gruffade och ville ha maten för sig själv. Med två skålar och två vattenkällor gick det bra.

Gott om fjärilar och humlor nu, i mina planteringar.

Klimatnödläget påtagligt, även i vår närhet, inte bara på andra kontinenter. Hemskt det som hänt och händer i Tyskland m fl länder; översvämningar, stormar som välter hus. Många döda och saknade.

Blir inte mer skrivet idag. Redan fredag kväll och nu 16.28 är vattnet i Toftasjön uppe i 28 grader! Bra eller dåligt rekord? Skönt i alla fall.

Carin Högstedt

Växjö20210716

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se