8. jul, 2021

Vardagar, konsert Borgholm, slottsruin, auktion, Lundell, motstridig budget,

Kommit till sida 836 i Vardagar 3 (och oktober 2019) av Ulf Lundell. Snart dags för Vardagar 4. Ser i annonser att Lundell ska på turné 2022. Närmaste konsertplatsen för mig är Borgholm och slottsruinen där, en mycket vacker plats. Omtyckt konstnärsmotiv. Jag har lyckats komma över några tavlor. Min morfars mormors mormors morfars och mormors son, Jon Sjöman Jonsson, var soldat och kommenderad att arbeta på slottet. Han avlider 1748, bara 24 år, ”fallits till döds på Borgholms slott” enligt kyrkboken. Får väl läsa på om slottets historia. Renoverade de i början på 1700-talet? Eller vad hände? Enligt snabbläsning på Wikipedia så blev slottet aldrig riktigt färdigt och mer eller mindre förföll från 1600-talet.

Skulle gärna åka till Borgholm på Lundellkonsert 2022, 3 juli tror jag det är, men det känns konstigt att köpa biljetter ett år i förväg.

Fantastiskt fint sommarväder hittills. Vattentemperaturen håller sig mellan 21 och 23 grader ungefär. Simmar och njuter. Läser och slöar. I eftermiddag varit på visning inför liveauktion på lördag i Braås. Mellandotter och jag. Intressant utbud, mycket allmoge. Min yngste bror med sambo kommer på besök på lördag, bl a för att följa auktionen. Roligt!

Lyssnade på alla talen igår när omröstningen om statsministern skulle ske. Nooshi (V) bra, seriös. Ebba (KD), måste jag erkänna, gjorde en lite rolig beskrivning av det politiska läget, ”röran”. Blir en jobbig höst med budgetarbetet. Alla partier kan inte tillgodoses! Det går inte att både höja skatter och sänka skatter. Det går inte att både ha strandskydd och inte. Precis som det inte går att både införa marknadshyror och inte göra det. Det går inte att både ha asylrätt och inte. Enkelt uttryckt.

 I övrigt gjort lite skrivarbete, men aktiviteterna är på sparlåga resten av juli. Jag har några projekt på gång, (artikel om äldreomsorgen bl a) men sol och värme ska tas vara på liksom möjligheterna att umgås med de närmaste.  Kan bli en åskskur ikväll eller natt. Osäkert.  

Carin Högstedt

Växjö 20210708

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se