26. jun, 2021

Pilfinkungar, ringduva, igelkott, midsommardag, extraval? startgropen

Midsommardagen, kl är sju. Naturmorgon i radion och det ska handla mycket om igelkottar. En stadig igelkottgäst hittills i år. Ytterligare två har varit här på altanen, men inte visat sig mer än tillfälligt.

Ätit frukost ute i vanlig ordning. Stilla, molnigt, lugnt och fridfullt, skönt. Ringduva strosar runt, Tassi sover i korgstolen. Pilfinkungarna vill ha mat. De är 15-20 och älskar solroskärnor.

Midsommarafton blev inte som tänkt. Dotter och dotterdotter förkylda (ej covid) och midsommarafton i Gasslanda är flyttad till troligen i morgon söndag. Vi ska tydligen ha en olympiad med olika grenar. Det blir spännande. Så vill jag se den där jätteaspen de har pratat om. Förhoppningsvis är alla friska i morgon.

Barnbarnens farmor och jag som bor 50 m från varandra gjorde bästa möjliga av inställda midsommarfirandet. Simmade två turer, åt hemgjord jordgubbstårta (tack!) på altanen, åt middag som jag åstadkom. Kändes ovant. När lagade jag middag åt någon annan än mig själv? Brukar bli hämtmat. Men det blev riktigt bra! Jordgubbar förstås till efterrätt. Summa en fin midsommarafton med lite blandat väder men mest sol och trevliga pratstunder kring fika och mat.

Hör att igelkottar är särbor hela livet och att ungarna lämnas efter sex, sju veckor.

Vad händer på måndag? På tisdag? När kommer besked om extraval eller ej? På onsdag har vi i V Kronoberg preliminärbokat planeringsmöte, om det blir extraval. Det blir en annorlunda semester/sommar men knappast långtråkig.

Fortsatt fin midsommarhelg önskas alla!

Carin Högstedt

Växjö 20210626

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se