21. feb, 2021

Vårkänning, bilprovningen en prövning, mello, vaccin nu! omsorg

Underbart! Kölden har släppt, snön är på väg bort, talgoxen sjunger, ljuset återvänder. Två dagar i sträck har jag gått en massa steg medan jag delade bladet Kommunnytt, senaste numret med nytt från kommunpolitiken i Växjö kommun. Men idag blev jag soffpotatis. Började titta på en gammal dansk serie, Brottet, (Forbrydelsen). Så bra! Började sändas 2007. Nåväl. Lite annat också. Gått igenom handlingarna till omsorgsnämndens möte på onsdag. Ska formulera en skrivelse till samma nämnd om personalsammansättningen m m. Göra manus till annons.  Kanske ta ner den sista julslingan som lyser upp utomhus? Två tog jag ner igår. Lite belysning kan alltid försvaras den mörka årstiden.

Fem steglitsor samtidigt idag och ca 10 änder på besök.

Bilprovningen härom morgonen. Alltid nervös att något ska gå fel. Inte nervös för bilens status utan annat. En gång startade inte bilen när jag skulle köra in i luckan. Batteriet slut. En gång hade jag betalat till en annan lurig firma istället för den beprövade statliga. Alltså var jag inte anmäld fast jag trodde det. Den här gången kom inte mitt nummer upp. Jag hade med mig inbjudan till tid och plats, var där rätt dag och i god tid. När jag anmälde mig i receptionen fick jag svar att jag inte var kallad. Ett alternativ var att anmäla till drop-in, vilket jag gjorde. Satte mig och väntade. Ingen skulle vara före mig enligt datorinfon. Inget händer. Går in (ser på dörren info att drop-in är stängd pga pandemin) och får kontakt med bilprovare. Har i vanlig ordning inte läst all info och inte det finstilta. Skulle ha betalt innan 31/12. Varför det? Jag tar den tid som föreslås i kallelsen (fast den är obehagligt arla)… Varför ska jag betala före ett visst datum? Slutligen en snäll man som hämtar min bil, kör in den och kommer tillbaka med ett – underkänt! Fyra anmärkningar som jag har en månad på mig att få avhjälpta. Ja, det finns all anledning att vara nervös för inför bilprovning.

Tittade på mello igår liksom de förra lördagarna, med åtminstone ett öga. Löser korsord med det andra. Chattar lite med barnbarn och döttrar. Kollade twitter, som har många rätt roliga kommentarer. Bra med Tusse och Perelli i finalen!

Sportlov och ganska lugnt på mötesfronten. Får räcka med detta denna söndag. Kommer med nytt från omsorgsnämnden senare i veckan. Inget vaccin i sikte i fas 2!?

Ha det gott!

Carin Högstedt

Växjö 20210221

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se