1. jan, 2021

Gott nytt år! Ingen myskväll, Dagens ETC, 200 sköterskor vill vaccinera

Nyårsdag kl 12.00. Småregnar. Jobbat med att skriva verksamhetsberättelse för V Växjö. Drygt tre timmar. Grovjobbet gjort innan.

Gräslig nyårsafton. Hade förberett en myskväll med barnbarnens farmor, min granne. Men ställde in. För trött efter en vakennatt. Får bli en annan kväll. Skulle haft dotter med man och barn på kinamat i onsdags. Dotter ont i halsen. Ställdes in. För säkerhets skull. Mycket smällande utanför i natt. Tassi vettskrämd. Men hon hämtade sig rätt snabbt när det blev tyst. Bra att fyrverkerierna är tillåtna så begränsat i tid numera.

Men nu tar vi nya tag! Och börjar som vanligt ett nytt liv med hälsosam mat, motion och systematik och struktur i det politiska arbetet. Lång promenad varje dag!? Nja. Kanske om det slutar regna (har kommit ca 70 mm regn på 14 dagar) och när ljuset återvänder. Inte alls nyårslöften. En ständigt pågående process i mitt liv att hitta hållbara rutiner.

Dagens ETCs nyårsaftonstidning en höjdare att bli glad av. Tidningen, ”en röd tidning för ett grönare Sverige”, har artat sig 2020 och deras nyheter har blivit spridda av andra media. Bra! Du som är rödgrön och/eller tycker om att se världen från flera perspektiv – ta del av Dagens ETC. Finns självfallet som nättidning och även på papper.  Många riktigt bra ledarskribenter som t ex Göran Greider och Ulrika Lindahl. En tidning där ledaren är höjdpunkten ofta. I onsdagstidningen kunde en läsa om 2020 års negativa händelser men också positiva sådana. T ex att Skottland är först ut med gratis mensskydd. Att samkönade äktenskap tillåts i Costa Rica, första landet ut i Centralamerika. Att polio nu är utrotad i Afrika. De länder som inte har kontroll över sjukdomen polio är Pakistan och Afghanistan. Att Sverige har stängt sitt sista kolkraftverk (Värtahamnen) och är nu kolfritt ihop med Belgien och Österrike i Europa. Bara som exempel. Det negativa är förstås pandemin vi lever i och troligen får göra ett bra tag till.

Smittspridningen är stor i Kronoberg. Antal döda har passerat 200. Det måste vaccineras snabbt. Över 200 sköterskor har anmält att de vill hjälpa till med att vaccinera! Helt fantastiskt. Regionen har räknat med att behöva drygt 100, säger Lena Andersson Nazzal, som är bl a vaccinsamordnare i Region Kronoberg, enligt Smp igår.  

Men hörni Gott Nytt År!  Nu gör i det bästa av det och aktar oss för att smittas och smitta.

Växjö 20210101

Carin Högstedt

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se