8. nov, 2020

Regionnytt, 438 dagar, K och F, Kamala Harris, 11000 steg

Tillbringat helgen med att skjuta upp allt jag skulle behöva göra. Meningslös syssla. Men inspirationen tryter ibland och orken likaså. I alla fall har jag denna dag tagit 11 500 steg enligt mätaren. Skönt ute. Inte sol men ca 10 grader och spegelblank sjö. Gick både inom bostadsområden och skogen. Delade ut några hundra Regionnytt, som V-gruppen producerat efter regionfullmäktige förra veckan. Känns rätt att dela med sig av det som händer.

Sett filmen ”438 dagar”, som finns på SVT play. Det är alltså filmen om journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, som blev skenavrättade, skjutna på och fängslade i Etiopien, men lyckligen frigivna efter 438 dagar. Stark film, om hur bristen på yttrandefrihet ter sig i verkligheten; den journalistiska och den allmänna. Bra att dessa 438 dagar blivit en film.

Som jag skrivit tidigare läser jag ”K” av Katarina Frostenson. Hon skrev den efter Svenska Akademi-skandalerna och metoo. Jag läser i portioner. Frågar mig varför jag inte kan sluta läsa denna hyllning till s k ”Kulturmannen”, dömd för våldtäkter. Svaret är att det är mycket fin skönlitteratur. Hon kan verkligen skriva. Så läser jag idag söndag Josefin Holmströms recension av K.s nya bok, ”F”. Citat: En bok så låg och privilegierad att man baxnar. ”F” är en rasande bok – underlig gripande och enormt provocerande. Det här är en kärlekshistoria och som sådan underligt gripande – och enormt provocerande. F är – ja, fantastisk. Och fullständigt oanständig. Så skriver Holmström och det passar in även på ”K”. Inte så konstigt att jag läser vidare!

Allt uppskjutet ska göras i morgon. Rätt lugn vecka med några dagar med möten men någon dag utan också. Har tid för influensavaccinering. Brukar bli lite dålig dagarna efter. Är beredd på det. I övrigt skarpa riktlinjer för hur vi ska begränsa pandemin. Håller mig i stort sett hemma. Alla veckans möten är digitala.

Valet i USA gick så bra det kunde utifrån förutsättningarna. Speciellt glad för vicepresidenten! Och intressant att generation Z, de yngsta väljarna, förnuftigt nog röstade på Biden, troligen för klimatets skull. Hurra!

Godkväll.

Carin Högstedt

Växjö 201108

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se