27. okt, 2020

Fuck cancer, regionbudget, Pleijel, Testamente, humaniora o medicin

Nytt dödsbud. Min yngste brors sambos dotter, 40 år, med tre tonårsbarn, avled i cancer. Aggressivt och obotligt. Det är verkligen en fruktansvärd sjukdom. Alla runtomkring maktlösa. Förstod att det var nära ett tragiskt slut, men det tar vid tanken på barnen, min svägerska och bror med fler. Får vara tacksam för varje dag de närmaste är friska.

Läste ut Nina Wähäs Testamente i natt. Ingen dussinroman! Greppade efter första bästa deckare. Det blev Viktoria Höglunds Den som haver barnen kär, en debut från 2019. Har efter några sidor en känsla av att jag har läst den, men det är väl så att jag läst så många att måttet är rågat. Det finns många om barn som försvinner. Nåväl – jag hoppas att jag inte läst den. Behöver något riktigt avkopplande. Den har fått bra kritik.

Aktiv dag igår med regiongruppsmöte, budgetmöte, utdelning av de sista Kommunnytt och slutligen (tredje vändan till stan) Bibliotekets vänner och föreläsning av Agneta Pleijel om ”Drottningens kirurg”, boken om Drottningens chirurg, en 1700-talsläkare. Föreläsningen var samarrangemang med Wexiö Medicinhistoriska Sällskap och Hälsa Humaniora & Medicin. Så många som fick komma (50) var där. Föranmälningar råder nu. Intresset väldigt mycket större! Betonar: Väldigt mycket större.

Denna dag vikt för att sätta mig in i Region Kronobergs budget och handlingar till heldagsmöten i morgon och på torsdag. Jag ska tjänstgöra fast jag är ersättare, båda dagarna, digitalt.  Bara att forcera regionens digitala system för handlingar och att delta i mötet via nätet är en bedrift. Hoppas jag lyckats genom viss kommunikation med kansliet (Ulrika, en klippa) och att ha testat, så hoppas jag det ska gå vägen. Förra gången det begav sig så lyckades jag inte logga in mig och körde till stan och deltog i det fysiska mötet. Men med tanke på smittspridningen för närvarande, så tänkte jag försöka undvika det. Det borde inte vara knepigare än alla andra möten jag har på olika appar. I övrigt har jag försökt jämföra de fyra budgetförslagen: Alliansens, Sverigedemokraternas, Socialdemokraternas och Vänsterpartiets. Någotsånär koll men inte beredd att direkt kasta mig in i debatt.

Rapport kommer troligen i morgon kväll.

Nu lite meditativ tillvaro. 9 grader ute. Kan gå ut en stund faktiskt.

Carin Högstedt

Växjö20201027

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se