19. sep, 2020

Vacker avslutning på ett liv, fotboll och "på stan" med (V), nötväckor och hackspett

Det blev en mycket vacker ceremoni, Annes urnnedsättning. Ute på en griftegård i lantlig vacker miljö. Solen sken. Officianten var mycket väl påläst. Vi fick hela hennes levnadshistoria och han fick med ordet ”gåtfull” som jag kunde tänka ibland. I positiv bemärkelse. Fina dikter och musik. Alla vi syskon var samlade, mina tre bröder och jag. Mellanbrodern nu ensam, utan Anne.

Allt gick bra på vägen dit och hem. Sammanlagt 50 mil med lite utvikningar. Pinvärk i högerbenet men genom att ta paus ofta så gick det ändå. Tycker verkligen om att köra bil, helst på småvägar. E22.an var dock behaglig, med lite trafik. Genade via Blackstad och fick mitt lystmäte av landsbygden i dessa delar av Småland. Besökte Överums bruk, där min farmors morfars far föddes 1797. Hans far i sin tur var från Tinderedstorp. Tindered har en mycket fin rastplats där jag stannade till. Körde in i Gamleby både på upp- och nervägen. Lilla torget där har torghandel ibland, men även det de kallar torghandel inomhus vid torget. Smakfullt, trevligt. Antikaffärerna stängda tyvärr. Åt pizza i Hultsfred, handlade på COOP i Åseda.

Somnade tidigt igår, både fysiskt och psykiskt trött. Vaknade förstås tidigt, till en vägg av dimma. Men när vi packade upp Vänsterpartiets lördagsnöje på Storgatan i Växjö, så bröt solen igenom och det blev riktigt sommarvarmt. Inspirerande timmar med positiva samtal om det ena och andra. Uppskattande ord om vårt Kommunnytt. Funkar bra med lilla bordet jag köpte på Erikshjälpen och stolarna. Handsprit, kaffe och äpplen bjuder vi på. Innan detta hann jag med en halvtimmes fotboll på Norremark där unga tjejer i SAIK (Sandsbro AIK), inklusive dotterdotter, mötte Hovshaga.  Inga mål när jag var där.

Vilken kväll! Stilla och varmt än så länge. Sitter ute och skriver. Besök av större hackspett i fågelmaten idag. Nötväckorna – som är minst tre nu – är hejdlösa i att äta frön. Åtta storlommar samtidigt och samlade har jag räknat till flera gånger. Det är väl de som har bott här i trakten i småsjöarna denna sommar.

Slappar ikväll, i morgon förberedelser av möten i veckan inklusive tal på Rotary torsdag morgon. ”Mitt politiska liv”. Återkommer till det.

Trevlig kväll!

Carin Högstedt

Växjö 20200919

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se