17. aug, 2020

Svart humor lättar upp, Greider, Kamala, möten på möten, golf och skotrar

Härlig svart humor! Beskriver min sinnesstämning vissa dagar bra: ”Jag brukar vara ganska optimistisk på morgonen, sedan vid tvåtiden brukar jag sjunka ner i träsket igen”. Göran Greider, SvD 16/8 om världen efter corona.

27 grader i skuggan. Började dagen tidigt med dammsugaren i 45 minuter.  Svetten porlade. Simmade i det ljumma vattnet, spegelblankt, ingen människa, hägern lyfte från bryggan när jag kom. Hela gångna helgen ett häftigt badande med och utan barnbarnen med familj. Skogspromenader. Hösttecken: massor med spindelnät över grästuvorna. Gott om fjärilar, påfågelsöga t ex. Dotterdotter skickade foto på en sorgmantel, som satt på hennes ben. Känner inte igen den från min altan. En hel del sniglar på skogsvägarna. Passerade golfbanan, Glasrikets golfklubb. Tänkte på när den kom till. Mitt parti protesterade mot platsen, i Fyllerydskogen. (Kanske fler partier, minns inte). Hur som helst. En eloge till denna golfklubb som bemödat sig om natur och miljö, inventerat fåglar etc. När jag gick där nu, en vardags- morgon 9.30, räknade jag in ca 60 bilar, noll cyklar. Det sas en gång i tiden att platsen var väl vald för golfspelarna skulle kunna cykla dit. Men vem har sett någon cykla med golfutrustning och klubbor? Eller?

Blivit mer intresserad av presidentvalet i USA sedan Kamala Harris nominerats till vicepresidentkandidat för Demokraterna. Tänk om det faktiskt går att rubba Trump?

Fått handlingar till omsorgsnämnden på onsdag. Där har den styrande moderatledda majoriteten M+C+L+KD+MP fört upp flera skrivelser från sig själva på dagordningen, utan att gå via arbetsutskottet som är det vanliga sättet att behandla skrivelser. Inte upplevt detta förut. Ja, jag vet vad makt är, men också vad demokrati och beredning av ärenden är. Minns inte hur många skrivelser jag har inlämnade till omsorgsnämnden. De behandlas på ett helt annat sätt. För närvarande verkar de begravda. Återkommer.

I eftermiddag har vi möte i fullmäktigegruppen inför kommunstyrelsen i morgon. Massor av ärenden och har inte haft tillgång till handlingarna förrän idag på morgonen (mänskliga faktorn hade glömt att ge oss tillgång). Vi trodde det var tekniskt fel. Nåväl. Mycket att bita i. En del rubriker väcker nyfikenhet. Från MP om att reglera vattenskoterkörningen. Vet inte hur. Vet bara att voteringen om att tillåta vattenskotrar i naturreservatet på Hissö och ut i Helgasjön slutade med 14 röster för att tillåta, en röst mot (min). Sedan vann Länsstyrelsen i alla fall! Bra! Så vad ska regleras? Kanske att förbudet inte efterlevs? Hur hade det sett ut om det varit tillåtet med vattenskoterkörning enligt 14 ledamöter i kommunstyrelsen? Återkommer. Inte läst ännu som sagt.

Efter fullmäktigegruppen möte (allt digitalt) med hela kommunala gruppen.

Nu en simtur innan David från firman VHS kommer för att hjälpa mig att få bättre uppkoppling utomhus. Den har gradvis försämrats. Gör gärna reklam för VHS på Sandvägen i Växjö. Alltid fått hjälp och blivit nöjd.

Carin Högstedt

Växjö20200817

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se