7. jun, 2020

Trist nationaldag, Älghult, "W", barnrätt och perspektiv, kommission för äldreomsorg

Förra årets nationaldag vackert väder. Var i Älghult på firande i hembygdsparken. Höll tal. Mycket folk och trevligt. Pratade en del om mina djupa rötter i Älghults sockens byar. I år regn hela dagen i stort sett. Trist i karantänen. Läste en deckare. Gick ut först på kvällen och den sedvanliga igelkottmatningen. Så denna söndagsmorgon – sol och varmt, frukost ute, kanske bad lite senare. Skräpplockning fram mot kvällen, den sista för den här säsongen. Börjat läsa Steve Sem-Sandbergs ”W”.

Trevligt utemöte en eftermiddag med ”barnrättsgruppen”, en arbetsgrupp inom V.s kommunala grupp, som ska ägna nya lagen och barnfrågor extra uppmärksamhet. Två motioner – om barnbokslut och barnrättsombud – inlämnade. Ska nu ta fram en manual för att vi som sitter i olika nämnder och styrelser ska ha relevanta frågor om barnens bästa och delaktighet i olika beslut. Lämnade in en skrivelse till omsorgsnämnden om en kommitté/kommission för att komma fram till åtgärder för en äldreomsorg som klarar kvalité både i och utan pandemier.  - Vad har vi lärt oss under corona hittills? – Det är mycket det vill jag påstå. Inte minst om bemanning (underbemanning) och anställningsformer (timvikariat). Ska lyssna på partiledardebatten ikväll.

Ingen inspiration att skriva. Blir kort detta. Känner att jag måste ut i solen efter kalla, blöta, blåsiga dagar. Många möten kommande vecka. Betyder mycket skärmtid och inomhus.

Ha en fin söndag!

Carin Högstedt

20200607

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se