1. mar, 2020

12029 steg, sidensvansar, Kommunal, fritiden lika mycket värd, brödbak, Anna-Karin Palm

Drygt två timmar och 12029 steg blev dagens motion. Delade (V)äxjös Kommunnytt till fots. Vågade inte cykla. Mycket halt där trottoarer inte var skottade. Inte många människor ute i Sandsbro på förmiddagen. Acceptabelt väder. Tipspromenaden, en god söndagstradition här, har redan startat. Ska försöka komma iväg och delta framöver. -Ja, idag har jag rört mig. Träffade på en stor skock sidensvansar, vilket var mycket trevligt.

Igår hade Kommunal stor manifestation i stan för sin ståndpunkt att OB-tillägg ska vara lika för undersköterskor och sjuksköterskor i Region Kronoberg. Mycket stor uppslutning, musik och tal. S+V stöder Kommunal i denna fråga. Tyvärr är den redan avgjord, som jag skrev häromdagen; Regionfullmäktige tog beslut i veckan och den moderatledda majoriteten vann, (SD) avstod från åsikt. Det är inte fråga om lika lön – fast det låter så från högersidan. Det är fråga om att personalens fritid är lika mycket värd oavsett yrke.

I morgon regionträff i Jönköping. V-partister från olika delar av sydsverige ska träffas och diskutera några områden inom sjukvård. Brukar vara givande. Ser också fram mot Bibliotekets Vänners bibliotekskväll på tisdag 3/3. Då kommer Anna-Karin Palm och berättar om Selma Lagerlöf utifrån sin sin biografi om Selma, ”Jag vill sätta världen i rörelse”. Stadsbiblioteket, Växjö, sal Galaxen kl 18.00. Biografin är verkligen bra!

Behagligt trött efter den långa promenaden och nöjd med att ha bakat matbröd i eftermiddag. Det händer inte för ofta. Oliv- och rosmarinbröd. Mycket gott.

Trevlig kväll till alla.

Carin Högstedt

20200301

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se