15. dec, 2019

Pepparkakor med halvantika former, julveckan full av förslag från medborgare och opposition

Så var den helgen över och nästa är det nästan jul! Det går undan. Pepparkakor är bakade med hjälp av banbarnen. Letade inte recept på nätet utan tog fram min bästa kok- och bakbok, som jag fick i julklapp av bror Peder 1973. Där fanns ”julpepparkakor” som passade bra till figurer. Detta halvantika recept blev riktigt bra. Gick att göra både stora hästen och storhjärtat. Gubben och gumman alltid svåra. Det var de redan när jag var liten, förklarade jag för barnen. Svårt att få med ben och armar. -Ja, det är samma formar, arvegods.

Kommande vecka innehåller inte bara julförberedelser utan även sammanträden med kommunfullmäktige och omsorgsnämnden, tisdag och onsdag. Kommunnytt ska skrivas och tryckas, delas, så bäst att ta ett djupt andetag och mobilisera krafterna.

Flera interpellationer och motioner från oppositionen ska ha svar, Från V om att kombinera yrkena brandman och undersköterska plus att lämna LOV, lagen om valfrihetssystem, som jag tror fler har fått hum om vad det är efter bataljen om Arbetsförmedlingen, där det var mycket tal om lOV.  Medborgarna har varit flitiga som vanligt och bland de förslagen finns t ex ”Växjö som en kärnvapenfri zon” och att bygga nya skolan i Lammhult energismart. I Tävelsås föreslås en ny gymnastiksal. På omsorgsnämnden kommer det att vara mycket information och så har Julia (S) tre skrivelser som ska ha svar. De svåra och tunga ärendena som återremitterades häromsistens kommer upp först i februari. Reviderad LSS-vägledning t ex. Ska redovisa hur det gick på torsdag troligen.

SigBrit Fors har avlidit (se tidigare bloggar och Smålandsposten). Hoppas och tror att hon insåg att hon in i det sista gjorde något gott för andra genom att vara ett modigt föredöme i att kräva sin rätt till värdigt liv och bostad.

Carin Högstedt

20191215

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se