3. nov, 2019

Vänsterdagarna, Karl-Petter, LO, Nina Björk, Göteborg, Jonas, återhämtning

Hemma igen! Kom med tåget från Göteborg strax före 19.00 och fångade sandsbrobussen precis när den skulle gå. Någon gång ska en ha tur. Har varit på Vänsterdagarna sedan fredags morgon, då tåget gick till Göteborg via Lund (!). Bokade hotell sent och hamnade en bra bit från Folkets Hus, ett par km. Lite offside men jag fick mycket motion och använde som alltid hotellvistelsen till mycket sömn och återhämtning. Det är så. Jag sover bättre på hotell än hemma. Hemifrån minskar kraven. Kan inte göra något åt att jag inte städat på två månader t ex.

En upplevelse dessa Vänsterdagar! Har inte deltagit på flera år. Tycker det är nya i partiföreningen som ska vara där. Nu hade vi så bra ekonomi i vår kommunala grupp att alla som ville kunde åka (vi betalar 15% av våra arvoden till ett gruppkonto).  Jag gav det en chans och är nöjd. Framför allt med att ha upplevt LOs ordförande Karl Petter Thorwaldsson, Jonas Sjöstedt och underhållning under lördagens eftermiddag. Så himla bra! Vilken stämning! Går inte in på innehållet nu, men publiken som var ca 700 i salen var entusiastisk, det är ett som är säkert. Karl Petter började med att säga något om sin bakgrund. Berättade att han satt i Växjö fullmäktige en gång i tiden och bredvid (bokstavsordning) Lennart Värmby, maken L. Jag var beredd. Jag är lite synsk. Visste att det skulle komma. Men ändå rann tårarna. Ja, det var ett tag sedan och du Karl Petter har tagit dig långt från Småland men har din bakgrund och klasskänsla med dig. Bra!

Vänsterdagarna innebär en mängd seminarier, debatter, dialoger, föreläsningar om aktuella frågor eller existentiella. Svårt att välja. Jag har lyssnat på Nina Björk om ”Det goda livet – om mänsklig biologi och kapitalistisk ekonomi”. Suveräna Nina – pedagogisk och intressant till max! I övrigt om kommunala upphandlingar, om vänsterpartiet i opposition och en del seminarier om media och kommunikation. Lite nya idéer här och där men framför allt igenkännande och bekräftande; Så här har de det i andra kommuner också.

Det tar på krafterna att delta i vänsterdagar. Väldigt mycket folk, fruktansvärt trångt stundtals. Inget för någon med panikångest. Måste sluta nu. I morgon tar kommunpolitiken vid.

Carin Högstedt

20191103

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se