20. jul, 2019

Lejonkungen, friluftsteater Villa Vik, Söderkåkar, Sandsbro, igelkottar, semester!

Dagarna går mot sensommar. Lite deppigt men jag njuter för fulla muggar (vilket uttryck!). Ibland varmt, ibland kallt, regn och torrt, stilla och blåsigt. Simturer i Toftasjön alltid härliga. Gått ner i varv rejält. Bakat rågbullar denna lördagseftermiddag. Träffat barnbarnen också.

Filmen Lejonkungen var jättebra, tyckte vi alla, barnbarnen, deras mamma och jag. Förra sommaren var het, jag var distriktsordförande med mera och valet stundade. Fullt upp med valprogramskrivande. Nu lugnt och bättre arbetsväder om en vill göra något. Jag har gjort en del, både ute och inne och politiskt. Men som alltid skjutit upp också. Behöver känna tidspress för att riktigt komma loss. Men nu är det ju semester och jag är fri!

Vännen och barnbarnens farmor Monica och jag ska boka friluftsteatern Söderkåkar som ska äga rum på Villa Vik. Inte var dag det är gångavstånd till en teaterföreställning. Känns rätt att stödja Villa Viks evenemang. Vilken framgångssaga Toftastrand och Villa Vik är! Minns att jag tänkte när familjen etablerade sig och startade att det här kommer aldrig att gå. Så himla urbota fel jag hade! Sådan tillgång att Villa Viks herrgård och park blivit tillgänglig för vem som. Maken L hade älskat att se just Söderkåkar. Vi missade för övrigt inte någon sommarförställning på Villa Vik såvitt jag minns.

Förts en igelkott som kom varje dag, sedan en till och igår kväll ca 22.00 ytterligare en. Gullungar, matfriska, törstiga. Besöker grannarna också. Ska äntligen läsa på vad de har för matvanor. Verkar bottenlösa. Vad äter de om inte människor matar dem? Kan de få för mycket mat? Tror faktiskt att de kan bo i mitt ”hie” till rabatt med en vilt växande vinstock som dessutom har massor av vindruvor i år. Eller i ”syrenbersån” som är helt ogenomtränglig.

Underbar kväll igen. Ska sitta och läsa här ute så länge jag kan. Eventuellt en längre utflykt i morgon. Får se.

Carin Högstedt

20190720

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se