14. jun, 2019

Djurliv på altanen, sommarlov, Sandsbro, privatisering kontra egenregi, konsthall, simhall

Frukost ute. Tio pilfinkar tjattrar högljutt ett par meter från mig. Solroskärnorna är slut. Det är bara att dra på sig något över pyjamasen och åka till COOP och köpa en påse Risenta solroskärnor. Hände häromdagen  Idag jagade min katt en liten ekorre som uppenbarligen varit väldigt nära altanen. Ekorren räddade sig upp i ett träd, tack och lov. Alltid något på gång i den lilla världen!

Vårt blad med nytt från fullmäktige och kommunpolitiken blev klart sent igår kväll. Nu ska det ut till folket. Jag startar med utdelning denna fredag eftermiddag vid Netto på Nydalavägen. Partikamrat har anmält att hon också kommer, någon jag aldrig träffat. Roligt.

Bifall till vår motion om visselblåsarfunktion i kommunorganisationen! En på sikt avgiftsfri kulturskola fick dock nej. Över huvud taget går de styrande i M+C+L+KD+MP hårt åt kulturen. Det sägs att de ska flytta Fria Ordets Hus och Konsthallen för att spara pengar. Men i helskotta att det går att spara fem miljoner på att byta lokaler. Det kommer att påverka verksamheten negativt, det är jag övertygad om. Det finns många sparförslag i S+V-budgeten också, men inte kulturen. Vi höjer skatten med 38 öre och får inkomster som främst går till äldreomsorg och utbildning, men vi värnar även kulturlivet. Vi lägger heller inga förslag för att privatisera tekniska förvaltningens verksamheter. Mycket som görs där, parker och planteringar till exempel, är också kultur som befrämjar de estetiska intrycken, bilden av Växjö kommun, och hälsa och välmående. Inte blir det billigare om kvalitén ska behållas och dessutom skapa vinster i privata företag. Nä. Men fullmäktige är slut och det är kört för vår budget. Enda sättet att stoppa privatiseringar är att rösta på partier som inte är för den politiken!  Det finns en stark koppling mellan röstsedel och vilken kommunpolitik som bedrivs. Det är stora skillnader, som påverkar vardagslivet för många.

Skolavslutning idag och på Sandsbro skola var det väldigt många vuxna som lyssnade på sommarsångerna som varje årskurs framförde. Jättebra! Dotterdotter var en av dem som sjöng solo under en del av femmornas låt. Hjärtat sväller. Nästa år slutar hon sexan och ska byta skola. Dottersonen börjar då sexan. Så fort allt går! Nyss var de pyttesmå.

Många sociala aktiviteter i helgen och politiska måndag-tisdag, bl a ska vår kommungrupp göra besök på nuvarande simhall. Speciellt intresserade är vi av de föreningar som håller till i undre planet.

Trevlig helg!

Carin Högstedt

20190614

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se