5. jun, 2019

Plånboken till rätta! sällskap till frukost, ABF, ProLiv, kultur i vården

Hej och hå, här händer det saker! Fått meddelande från flera håll att min plånbok är inlämnad till polisen – med innehållet kvar om jag fattat rätt! I morgon är det 14 dagar sedan den försvann. Undrar var den varit under tiden??? Skulle naturligtvis hämtat den idag men det smög sig. Hann inte. Satt fast på möte tills denna avdelning hos polisen var stängd. Tack alla som meddelat mig den glada nyheten! Har haft svårt att svara i telefonen de senaste dagarna på grund av möten så gott som oavbrutet. Förstår nu att polisen försökt få tag i mig. Men ”inget uppringnings-ID” är svårhanterat. Nu har jag nytt visakort och nytt körkort på väg men ändå skönt att plånboken med innehåll tydligen inte blivit stulen!

Härliga morgnar med frukost ute de senaste dagarna. Idag i sällskap med gökens galande, duvors kuttrande (ringduvor), ett helt gäng med pilfinkar, en blåmes som ser ut som den körts i tvättmaskin, grå, rufsig men alert. Och så min katt, som verkar mindre intresserad av fågellivet än tidigare. Skönt det. Lite för rund om magen för jakt på höjden kanske.

Omsorgsnämnden i eftermiddags varade i över tre timmar. Mycket information så här i början på en mandatperiod. Inga större konfliktärenden. En votering där S+V höll ihop mot övriga. Det handlade om utredning om att göra särskilda boendet Bågen till trygghetsboende. Nackdelarna överväger och alla var ense om nej till det. Däremot ville vi i V och S inte ge förvaltningschefen i uppdrag att istället komma med förslag att reducera antalet platser i särskilt boende. Men majoriteten plus SD gjorde det. Ett avtal med Studiefrämjandet om ”Kultur i daglig verksamhet” förlängdes. Det har varit så positivt och uppskattat så det var ett enhälligt bifall till förlängning av projektet ”Scenen är din”. Bra beslut! Kulturen är ju annars det som först får stryka på foten när tiderna blir aningen bistrare ekonomiskt.

Igår satt jag i möten från 8.30 till ca 17.00 och 17.30 hade vi röjningsdag på partilokalen, som jag deltog i ett par timmar. Koncentrerade mig på pärmar med papper och foton. Fick ihop ett antal pärmar till folkrörelsearkivet (Kulturarvscentrum) och gick igenom en packe foton. Sorterade foton och papper rätt hårt och en säck gick till ”tippen”. Många album är kvar och de tar jag med mig hem på sommarledigheten och går igenom. Mötet igår var mitt första med ABF, först planeringsdag med styrelse och personal, sedan styrelsemöte. Kände mig väldigt välkommen och det var genomgående bra upplägg och mycket information för mig som är helt ny. Gruppdiskussioner om kort- och långsiktig utveckling av ABF som samhällsaktör. Japp. Gjorde en paus mitt på dagen för att delta i ProLivs styrelsemöte, där jag också är ny. Mycket trevligt och givande, välskött, informativt. Ämnet, prostatacancer,  är ju inte roligt på något sätt, men styrelsemötena är framåtsyftande och vill utveckling både av vården och marknadsföring av föreningen med stödgrupper etc. Så tillbaka till ABF, Arbetarnas Bildningsförbund. Kroknade så småningom av värme och intryck, men kom slutligen hem och kunde njuta av ljummen kväll och skymning.

I morgon är det Nationaldag och jag är bjuden att tala i Hembygdsparken i Älghult. Tackade ja till det för ett par månader sedan. Har inte hört något sedan dess men utgår från att det gäller och kommer dit med ett tal. Troligen så att jag har fått telefon men inte svarat. Jag är inte att lita på när det gäller telefonen. Har bara ett nummer numera, men folk ringer nog på det andra numret som fortfarande är i bruk men inte sköts av mig. Ständigt urladdat batteri. Gällande telnr är 0706214959, ett nummer jag haft i evigheter på kommunal telefon men numera är flyttat till privat telefon, den enda jag har.

Ha en trevlig Nationaldag!

Carin Högstedt

20190605

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

tel0706214959