1. maj, 2019

Böksholm, EP-val, fullsatt, Malin och Ana, ProLiv, fuck cancer, växtkraft

1 maj! Bra tal i Växjö, först på Storgatan av lokala talare, sedan på Vattentorget av vår nummer två på EP-listan och – om det går bra  - vår kandidat nr 2 i EU-parlamentet! Malin Björk och Ana Süssner Rubin blir väldigt bra att ha i parlamentet! Malin, parlamentsledamot sedan 2014, har blivit känd och respekterad, utsedd som bäst i klimat- och miljöfrågor av Naturskyddsföreningen! Ana, som ombudsperson inom Vårdförbundet, kan fackliga och arbetsrättsliga området, Båda behövs, båda har stor kompetens. Hoppas verkligen att EP-valet (EU-parlamentsvalet) blir den framgång som (V) faktiskt förtjänar, för klimatets skull, för arbetsrättens skull.

Lyfte den helt fullsatta Sigfridssalen gjorde också bandet ”Böksholm”; vilken satir, vilken musikalitet! Politik framförd på ett mycket roligt sätt. Första gången men inte sista vi använder dessa fem i Böksholm.

Allt flöt bra. Det är mycket arbete bakom och många som har ansvarsuppdrag, från kaffebryggning till dekor av salen, ljudteknik och som jag gjorde – sålde 1maj-märken. De tog slut! Hade behövt fler.

Väldigt blandad publik, äldre, yngre, internationella, veteraner, nya och nygamla. Sådana som lade ner sin aktivitet för 20 år sedan är nu tillbaka i leden.

Startade denna morgon med en cykeltur och utdelning av (V)äxjös Kommunnytt. Rätt varmt och skönt, lite sol. Nu kallt, mulet och bara tio grader. Jobbade hela Valborgsmässoafton med diverse, bl a flygbladsutdelning och så inköp av några säckar jord och plantor och växter. Släpade med säckar och krukor och planterade, gödslade, vattnade. Till slut så trött att jag la mig och somnade kl 20.00 ungefär. Sov med vissa avbrott till 7.20!

Blev av med mina ett halvår gamla glasögon i Stockholm i lördags. Troligen glömda på en bänk i en park och sedan stulna. Hade läsglasögon med mig och väl hemma hade jag kvar mina gamla glasögon, som funkar till nöds. Pratade med försäkringsbolaget, var hos optiker och det blir snart nya glasögon. Pinsam och kostsam glömska, men sånt är livet.

I måndags första mötet efter årsmötet med ProLivs styrelse. Det var också konstituerande möte och tog tre timmar. Sammanträde på dagtid och start med lunch tillsammans.   Så bra det kan bli,när alla är pensionärer! Intressant och innehållsrikt möte. Jag kände mig välkommen i styrelsen och tror jag kan bidra med vissa saker. Om inte annat har jag stort kontaktnät efter många år i kommunpolitiken och föreningslivet.

Har haft problem med internet. Därför inte kunnat kommunicera som planerat. Verkar ha lossnat nu, peppar, peppar.

Såg en strandskata i museiparken i stan idag. Alltid uppiggande.

Snart besök av barnbarn med föräldrar.  I morgon regiongrupp, Kommunnytt ut i södra kommunen, årsmöte med Öppna Kanalen. Full fart. Snart val. Också uppiggande.

Carin Högstedt

20190501

Carin.hogstedt@vaxjo.se

www.carhog14.se

www.maqt.se

@hgstedt