28. apr, 2019

Fikon tack vare frigolit, Noaks Ark, Drottninggatan, såga ved, torrväder, ProLiv

Ja, fikonträdet lever! Efter två dagar i Stockholm kollade jag, om jag skulle hoppas mer eller begrava det. Fullt med knoppar som snart brister! Går alltså att få dem att övervintra utomhus. Frigolit under krukan, bubbelplast runt om. Såg för ledsamt ut, bara ett par pinnar, men nu med full växtkraft.

Kom hem efter kl 22.00 igår kväll. Satt ute någon timme. Ljumt i luften, men fåglarna hade somnat. Summa 7 mm regn – långt mindre än prognoserna – och alldeles för lite för växtligheten. Tänk att önska regn! Brukar sannerligen inte behövas i Växjö. Men det är knastertorrt i jorden.

Åkte tåg till Stockholm i fredags morse tillsammans med verksamhetsansvarig på Noaks Ark Småland – Halland. Blev lång resa. Elfel och diverse annat och så småningom ta upp alla passagerare från ett annat tåg. En timmes försening. Vi kom fram till vårt möte exakt på sekunden när det började, med hjälp av taxi. Annars trevlig resa och samtal plus en slumrastund. Intensivt möte på Riksförbundet Noaks Ark om stadgeändringar. Drygt tre timmars diskussion om framför allt Småland – Hallands remissvar och förslag till förändringar. God stämning. Många förslag från vårt håll accepterades, andra ska funderas mer kring. Blir ett nytt sådant här möte för vi blev inte alls färdiga. En knut att lösa är medlemsföreningarnas självständighet, som vi ute i landet värderar högt.

På lördagen var vi fem representanter från Noaks Ark Småland – Halland, varav tre ombud. Då var det årsstämma. Flöt bra den också. Vi fick igenom ett tillägg till verksamhetsplanen.Efter den gick vi och åt på ett ställe på Drottninggatan, tillsammans med Noaks Ark Göteborgs representanter.  Satt ute och hade mycket trevligt. MEN vi gick där terrordådet hände, där lastbilen dånade fram över människor. Massor av människor ute nu också i ett härligt vårväder en lördagseftermiddag. Svårt att inte tänka på hur något fint och trevligt kan fördärvas och på sekunder bli död och förstörelse. Så destruktivt.

Pratade, diskuterade, skojade och hade trevligt hela vägen hem och kom fram i rätt tid. Var nöjda med vår insats på mötena.

Idag söndag en hel del skrivarbete gjort. Plus att jag fick besök av mellandottern, som ville ha syrenplantor, vilket jag har gott om. Hon hjälpte mig med att få upp en död buske, ja, mindre träd. Behövde inte såga. Det gick att vräka omkull. Nu har jag packat bilen full med träavfall till ”tippen” i morgon. Fick in det i bilen genom att handsåga i mindre bitar. Ganska mör nu och behöver vila för nya veckan med 1 maj, minsann.

I morgon första styrelsemötet med ProLiv efter årsmötet. Ska bli spännande.

Carin Högstedt

20190428

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se