28. mar, 2019

40 år senare o kvinnojourer lika behövda, simhall, vattenskoterförbud,

Så fick jag och (V) rätt! Vattenskotrar förbjuds i det utökade naturreservatet i Helgasjön. Länsstyrelsen vidhöll den inställningen när Växjö kommun överklagade efter votering i kommunstyrelsen med 14 röster för vattenskotrar även i naturreservatet och 1, min röst, mot. Bra Länsstyrelsen! Skönt det finns någon myndighet att lita på i denna tid av pengatvätt, byggen utan lov och nerläggning av massor av arbetsförmedlingar och andra statliga arbetsplatser på Sveriges landsbygder.

Det är ju löjeväckande att skriva punktprogram om fler servicekontor (januariavtalet) på landsbygden samtidigt som den service som fortfarande finns läggs ner! -Ja, jag vet att budgeten som styr är M+KD+SD.s med sparprogram för arbetsförmedling och t ex skogs- och naturskötsel. Ja, jag vet att nuvarande regering består av andra partier. Helgalen situation. Borde haft extraval!

För övrigt kan det vara befogat att göra om arbetsförmedlingen – men inte utan att först visa alternativet! Det enda som händer nu är ju att folk blir arbetslösa!

Vågar en lita på att det senaste förslaget för simhall i Växjö, APPs stadsdel Sjöbacka stad, med allt som tänkas kan placerat utmed Växjösjöns västra strand, att det inte blir förverkligat!? Första politiska reaktionerna  är - nej, det är inte det växjöbor vill ha, höghus, hotell, bostäder, restauranger… Helt rätt. Simhall önskas och kallbadhus så småningom. I övrigt natur, lugn och rekreation.

Vår kommunala grupp har bokat in extra möte för att djupdyka i simhallsfrågan. Träff med tjänsteperson och arkitekt, diskussion om bästa alternativ. Hittills får väl sägas. Många idéer i luften hur en simhall ska byggas.  

Rödhaken kom igår liksom bofink. Jag hällde upp de sista fågelfröerna i nydiskade fågelmatare. Kajorna blev som tokiga, gör väldiga krumbukter för att komma åt fröna och sprätter ut. Andparet som ofta kommer till altanen blir lyckliga över nerfallna frön. Pilfinkar har dykt upp. Lilla rödhaken orädd och blir lätt en munsbit för en katt. Ingen storlom hörts ännu, inte av mig i alla fall.

Janna Li Holmbergs krönika i Smålandsposten idag om kvinnohat och självförakt, om Josefin Nilsson och alla andra kvinnor i hennes situation är mycket bra. Läs och allra helst sista stycket. Det får mig att tänka på det vi sa när vi, kvinnor tvärsöver partigränserna och enskilda, startade Kvinnojouren Blenda i början på 1980-talet: ”Vårt mål är att avskaffa jouren. Vi ska inte behövas.” From förhoppning!? Naivt!? Nästan 40 år senare och behovet av kvinnojourer är mycket stort, livsavgörande för många kvinnor. Våldet i olika former bara fortsätter.  

Ikväll till Bröstcancerföreningen Kronobergs årsmöte. Är ombedd att vara ordförande. Alla handlingar i ordning. Det kommer att bli en intressant kväll med mycket info för mig som är stödmedlem och inte aktiv i föreningen.

Till dess kratta löv och röja lite ute.

Carin Högstedt

20190328

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

 carin.hogstedt@vaxjo.se

tel 0706214959