2. jan, 2019

Nyårsbesök, svartpeppar i fritt fall, telefonbestyr, hedersförtryck, ledighet

Mina nyårsgäster höll på att bli kvar på fastlandet. Färjor till Gotland idag inställda på grund av Alfrida-stormen. De åkte sista färjan igår kväll från Oskarshamn. De bor alltså på Gotland min äldste bror med hustru. Jättebra att de gav sig iväg till mig i mörker och halka (söndags kväll) och storm igår nyårsdagen men inte utan risker. Det var i alla fall väldigt trevligt. Vi gick två rejäla promenader och tittade på Sandsbro, vi besökte mellandotterns hem och matade katterna där (dottern borta) och så fikade vi hos yngsta dottern med familj. I övrigt mat och prat. Länge sedan vi träffades. Jag lagade faktiskt både förrätt och huvudrätt till nyårsafton. Höll på att gå överstyr med köttgrytan när jag hällde tokmycket svartpeppar i av misstag. Ny burk funkade inte som brukligt och katastrofen var ett faktum. Men jag fick upp det mesta och grytan blev riktigt god med bra sting.

Den här dagen har gått till att försöka behålla mitt gamla telefonnummer och skaffa ny telefon och abonnemang med mera med mera liknande. Fattar nu hur bra jag haft det med en kommunal telefon utan att behöva röra ett finger för abonnemang eller annat! Men den rätten är knuten till vissa ”tunga”uppdrag, som jag nu inte har. Därför besök på Telenor och Växjö kommuns IT-enhet. Verkar klara sig och 0706214959 kommer av allt att döma fortsätta att vara mitt telefonnummer.

Stiltje i politiken på alla nivåer. Skönt med några mötesfria dagar till. Nästa vecka drar det igång igen. Kanske skriver jag en interpellation om det hedersförtryck som finns runt omkring oss, inspirerad av Niklas Orrenius´ söndagskrönika i DN (22/12), ”En brutal påminnelse om hedersförtrycket som pågår i svenska städer”. I övrigt läsa, se gamla TV-serier som jag missade när det begav sig på grund av kvällsmöten men nu kan se tack vare Svtplay. Förnämlig innovation! Träffa barn och barnbarn. Ta itu med släktforskningen. Fyra hela dagar ligger framför mig!

Gott nytt år!

Carin Högstedt

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959