17. nov, 2018

FoU Kronoberg, handlingsplan, avtackning, trafikplan, cykelvägplan, intervjuer

Så är Region Kronobergs FoU-berednings (forskning och utveckling) saga all. Eller egentligen inte förrän årsskiftet, men vi har haft sista beredningsmötet. Vi antog en forskningsplan för tiden fram till 2027. Känns bra att ha ett så genomarbetat dokument när nu verksamheten går över till regionstyrelsen. Följs den planen så är Kronoberg uppe i ett snitt vad gäller regioner/landstings FoU-verksamhet 2017. Som ordförande får jag vara med och gå igenom 25 ansökningar från medarbetare om forskningsmedel, som först värderas av ett vetenskapligt forskningsråd. Detta sker nu i november. Ansökta medel är i runda siffror 6 milj kr och vi förfogar över ca 3. Vi hade ett trevligt möte med information från gäster om bl a ett samarbetsprojekt med Linnéuniversitetet, projekt Barnens bästa i Kronoberg. Två kvinnor från folkhälsoavdelningen berättade om ”Verklighetslabbet i Kronoberg”. Inspirerande nytänk men omöjligt att beskriva med ord. Det handlar om framtiden i alla fall, om innovationer och samarbeten. Ingen organisation kan lösa allt men tillsammans, privata företag - offentlig sektor - civilsamhället, finns det möjligheter, var ett tema. Jag fick blommor och snälla avskedsord. Jättefin bukett på köksbordet, överlämnad av vännen sedan många år, Charlotta Svanberg (S), som varit vice ordförande.

Ja, det var torsdagen och igår hade distriktsstyrelsens arbetsutskott intervjuer med presumtiva ombudspersoner/politiska sekreterare för V Kronoberg. Från kl 12 till 17 höll vi på och genomförde sex intervjuer. Trötta efter det men vi tre från utskottet hade en trevlig eftermiddag med intressanta människor. En intervju återstår.

Den här helgen ägnar jag åt att komma ifatt med mail, skrivarbete och läsa in handlingar till veckan som kommer med bl a heldag kommunfullmäktige. Budgetdiskussion, två V-motioner, trafikplan och cykelvägplan. Det lär ta hela dagen.

Läser med stort intresse ”Mannen i skogen” av Jens Liljestrand om Vilhelm Moberg. Det är mycket jag inte visste om Moberg, fast jag nog läst alla hans böcker, och här får en väldigt mycket politisk historia och litteraturhistoria på köpet så att säga. Komplicerad person Moberg.

Kvart över fyra, lördag eftermiddag, kolsvart ute, plus 3 grader. Ska sätta mig ute en stund. Igår kväll fin måne att titta på. Idag kompakt molntäcke.

Carin Högstedt

181117

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se