22. okt, 2018

VDFF i allsvenskan, spindelnät, Inblick Smp, religionsfrihet, i rörelse

Höjdpunkter under den gångna helgen: NR 1. Växjö DFF och matchen på Myran som slutade 5-1 mot Hammarby! 1 var ett olyckligt självmål. Men så härligt! VDFF är kvar i allsvenskan. Vänsterpartiet sponsrade och var matchvärdar. Tre av oss aktivister var där och hade trevligt, trots kylan. Målen värmde och solen ett par gånger likaså. Nr 2. Drygt fem timmar gåendes eller på cykel runt med (V)äxjös Kommunnytt. Det betyder 0 ångest just nu för att jag rör mig för lite. Plus vettig politisk aktivitet.

Tidigt ute söndag morgon, så fort det blev ljust. Så fascinerande att se vad spindlarna sysslat med under natten; dekorerat många brevlådor med jättefina nät! Väldigt lite människor ute till en början, men två kvinnor talade jag lite med och så kom den stora tyskharen också. Noterade att där boende har börjat mata fåglarna var det gott om dem, precis som hos mig.

Smålandspostens Inblicksredaktion är värda något eller några journalistpris. Nu senast om böneutropet i Växjö. Fyra x tre sidor fullmatat reportage om vad som hände när Islamska föreningen i Växjö ansökte om tillstånd för böneutrop varje fredag under ett par tre minuter. De fick tillstånd av polisen och sedan har utrop skett 19 gånger. Ingen har klagat! Men vad var det som hände när Växjö kommuns miljö- och hälsoskyddsnämnd (som skulle yttra sig till polisen över ansökningen) blev nerlusad av arga, hotfulla, hatiska mail? Vad var det som hände när denna fråga blev en riksfråga och hamnade i riksdagen till och med? Frågorna kvarstår till stor del. Att det var i början på valrörelsen spelade roll, det tror jag. I varje fall en tillgång att få så mycket fakta och analys i en fråga i en landsortstidning.

Idag varit inne i kommunhuset och justerat fullmäktigeprotokollen från förra veckan. Nu väntar handlingar på att bli lästa till morgondagens kommunstyrelses arbetsutskottet. Det mesta läste jag igår kväll, men förslag till cykelvägplan återstår och är synnerligen viktigt. Så är det distriktsstyrelsemöte ikväll och det ska förberedas.

Carin Högstedt

181022

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se