13. okt, 2018

Skogspromenad, TV-serier, till salu - vårdcentral, brittsommar, koppla av - hur gör en?

Vilka dagar mitt i oktober! 20 grader plus. Var på vippen att ta ett dopp i Toftasjön men fegade ur till slut. Inte för sent i morgon för den delen. Tog en skogspromenad på nästan en timme för att få inspiration till bloggen. Hjälpte inte. Fint i skogen men jag har ju fler fåglar vid altanen än jag såg i skogen. Hade i och för sig ingen kikare med mig. En koltrast i alla fall.

Gick upp jättetidigt och såg solen krypa fram bakom skogen på andra sidan sjön. Helt magiskt. Fick arbetslust och jobbade vid datorn hela förmiddagen; artikel, dagordning, brevväxling  etc. Så smyger tröttheten sig på och jag förbannar mig själv för att jag inte kan sitta stilla och läsa en bok. Så då gjorde jag det, det vill säga jag tittade på en TV-serie i Svt play. Eftersom jag aldrig kunnat följa serier innan Svt play fanns, så har jag mycket att ta igen. Jag har ju inte varit och är ju inte så ofta hemma på kvällarna. Därför meningslöst att börja se på något. Nu har den tekniska utvecklingen gjort att det är fullt möjligt att följa serier i alla fall och jag börjar förstå fascinationen. Det är något visst att kunna vräka i sig 10 avsnitt på en gång en sömnlös natt!

Min vårdcentral ska säljas igen. Den började som en vanlig landstingsdriven när jag blev listad där. Sedan har den sålts åtminstone två gånger till privata företag. Nu ägs den av Capio och ska köpas av något annat bolag, minns inte vilket. Vad betyder det ekonomiskt för alla och vårdmässigt för dig och mig som är listade på Hovshaga – förutom en ny skylt på fasaden?

Jättefint utesittarväder. Väljer det och lägger ner aktiviteten på nätet. Ha en skön kväll och söndag!

Carin Högstedt

181013

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se