10. sep, 2018

Valresultat, bra men kunde varit ännu bättre lokalt, oklart läge i landet

När jag släckte fram på småtimmarna var jag oerhört besviken. Draghjälpen från partiet centralt var inte i den storleken som synts i opinionen. Seriöst arbete verkar inte löna sig. I Växjö kan folket hellre rösta på tomma stolar/vildar än på seriösa partier?

MEN så vaknar jag och börjar granska valnattsresultatet: Fortfarande starka fem mandat i Region Kronoberg. Plus ett mandat i Växjö kommun (borde vara två). Rimligen är det så att jag fått den ordinarie femte platsen.

Går igenom ett antal vallokalsresultat i kommunvalet; Braås 11,0 % – bra jobbat Maria och Björn! Arbetsseger. Araby 13,5, Berg 9,9, Dalbo 13,7, Dädesjö 10,7, Furuby 9,6, Gemla 7,9, Ingelstad 8,5, Norr 10,6, Nydala 14,2 (näst största partiet), Sandsbro Östra 8,0, Teleborgs centrum 13,1, Åryd 8,4. Kungsmadskolan 10,5. Tvåsiffrigt på flera ställen! Bra på orterna utanför Växjö stad. Finns naturligtvis andra siffror som jag ännu inte hunnit kolla. Centrumröstandet är ett exempel: 4,5 %.  Snittet i skrivande stund är 8,1 % i hela kommunen.

Vi hade en makalös valrörelse! Vi har fått många nya medlemmar, aktivisterna har aldrig varit fler. Tyvärr ingen ny majoritet i sikte i kommunen vad jag kan förstå och i riksdagen hänger allt på ett hår. Vilda spekulationer. Finns utlandsröster som inte är räknade med mer som kan rubba nattens resultat. Inte förrän onsdag spikas resultatet.

Inget riksdagsmandat men bra ökning för att vara Kronoberg!

Dagen är fyllda av olika saker att göra inför morgondagens möten, Destination Småland, kommunstyrelsen plus onsdagens resa till Sardinien. Allt eftersatt på grund av valarbetet. Men det var det värt.

Carin Högstedt

180910

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se