24. aug, 2018

Trött-trött, förtidsröstning, funktionsvariationer och jobb, SRF, regionpolitik, musikunderhållning

Fredag kväll. Trött-trött. Blir inte många rader. Väldigt intensivt i valstugan. En del förstagångsväljare har små kunskaper, men jobbar seriöst med att sätta sig in i politiken. Många frågor. Tack och lov har vi bra material att sätta i händerna på folk. Riks, region, kommun – jag är stolt över kvalitén och det känns inte alls gammaldags med papper och liveträffar. Uppenbarligen söker sig människor till stugorna som står i en lång rad på Storgatan i Växjö. De vill höra oss valarbetare berätta vad vi vill och de lyssnar intensivt.

Iakttagelse idag: Många har redan röstat – på Stadsbiblioteket som är förtidsröstningslokal. Det gjorde jag själv igår. Många är på väg dit, passerar V-valstugan och meddelar att vi har deras röst. Påtagligt många leenden, när två partikamrater sjöng och spelade kända progglåtar i eftermiddag. Blev plötsligt ännu lättare att dela regionpolitiska programmet! Det blir mer underhållning av den arten de två sista veckorna!

Igår långt möte med kommunstyrelsens samverkansråd med tillgänglighetsrörelsen. Efter omorganisationen och minskningen av råd från ca 8 till 2 har det inte fungerat tillfredsställande. Det är verkligen inte oppositionens fel. Nu hade vi en ”workshop” för att komma fram till möjligt arbetssätt. Som alltid anser jag att kommunen, inte samverkansrådet, ska besluta om målen för tillgänglighetsarbetet, mål och medel, resurser. Här finns mycket att göra för en kommande ny regim i Växjö kommun.

På kvällen en utfrågning/debatt arrangerad av Synskadades Riksförbund, SRF Kronoberg. Bra med publik, bra moderator och naturligtvis samstämmighet – frågan är vad som händer i verkligheten efter att vi gått hem? Konstaterades inledningsvis att det gått sex år sedan motion om att anställa fler personer med funktionsnedsättning i landstinget/region Kronoberg och att inget hänt. Jag visste ju att det var inte en motion utan två, en från Vänsterpartiet och maken L, en från moderaterna, som båda bifölls och sedan så… Ja, vad är det som gör att ju enigare politiken är, desto svårare att få det gjort???

Jag var enda debattören som inte sitter i regionfullmäktige och regionstyrelsen. Det visade sig inte vara någon nackdel direkt. Vårt regionala program hade svar på många frågor. Bara att citera. Ja, jag är stolt över programmet som är mycket konkret. Jag jobbade för fasen med det en hel dag utan avbrott för att få till alla inspel från partikamraterna.

Inget nattsudd här. Värk i artroshöften. I morgon kl 9.00 i Rottne för att delta i den årliga  Rottnedagen. Sedan skrivarbete. Kanske hinner jag gå på VDFF-matchen på söndag. Det vore roligt.

Carin Högstedt

180824

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959