13. aug, 2018

Kontanthantering, ridklubbarna, valtemperatur, affischer o bussreklam, V-boa igång

Haft barnbarnen hemma hela dagen. Tog buss nr 8 till stora köpcentrat för att fika och även införskaffa en ny diskpropp (till diskhon). På vägen dit tittade vi på skärmen med reklam. Många partier visar upp sig där – inklusive (V) som nu kommit loss och visar sina toppkandidater på kommunlistan. Gav oss anledning att tala om partierna och partiledarna, så det blev en hel lektion. Barnen är 10 och 11 år. Bussturen tar bortåt en halvtimme. När vi sedan begav oss hemåt, så var reklamskärmen avstängd. Inte precis vad partierna betalat för, en svart skärm.

Valstugan är byggd på plats, inredd och invigd idag. Lyckat vad jag förstår och samtalen redan igång. Kamraterna berättade livfullt ikväll när vi hade fullmäktigegruppmöte här hemma (på grund av barnbarnen). Valtemperaturen har stigit i och med affischeringen och stugorna. I övrigt har tempen sjunkit till hälften mot tidigare och drygt 30 mm regn har fallit.

Så när allt förberedelsearbete är klart och bara fyra veckor återstår för dialogen, argumenten, skärpan, det goda samtalet, då börjar det krackelera i det administrativa flytet av olika skäl. Mitt blodtryck stiger och nu får jag skärpa mig. Barnbarnen har ingen större glädje av sin mormor denna eftermiddag, men de får i alla fall våfflor och även köttbullar.

Ska sova på saker och ting för att ta itu med i morgon, innan det är dags för kommunstyrelsen med drygt 40 ärenden på dagordningen. Motioner om fortsatt kontanthantering inom kommunens verksamheter och om medborgarbudget föreslås avslås. Trodde på bättre svar på den första, men icke. Nåväl. Det kan bli en annan situation efter valet. Drivkraften för en förändring i Växjö kommun är stark: För en grön kommun som inte premierar biltrafiken och jättestora trafikplatser, för klimat- och miljövänlighet på riktigt och inte bara som slogan, för utveckling i alla hörn av kommunen, för cykelpendlingsmöjligheter, för satsning på ridklubbarnas verksamheter… Det finns så mycket att göra som är viktigt för så många. Dit hör inte bygget av ett nytt kommunhus. Till exempel.

Carin Högstedt

180813

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se