3. aug, 2018

Sanningen om Sveriges ekonomi, bedrägeri, klassklyftor, Häckner och skäggdoppingar

Trodde jag såg i syne när storfamiljen skäggdopping simmade förbi! Inte sett till dem på hela sommaren. De var så många som 11! Om det var två föräldrar med (hann inte se så noga) så skulle de ha 9 ungar, rätt stora vid det här laget. Så underbart!

Åkte med partikamrat söderut i kommunen med vårt Sommarknytt – flygblad. Två timmar, sedan var vi nöjda. Tokvarmt. Klarade av Vikaholm och Tävelsås. Fortsätter en något mindre varm dag, men det kanske inte blir någon? Lite olika prognoser från olika håll. Kanske söndag kväll ligger något under 25 grader? Sandsbro verkar vara centrum för detta heta och torra väder. Märk väl: Växjö med omnejd är känt för moln och regn.

Satt sedan och bladade i vårt stora utskick – nästan klart med alla 45 000! Vilken frenesi det funnits i den varma lokalen, utrustad med fläktar, men… Så åkte jag hem helt sonika, trött på svetten, trött på det mesta. Upptäckte att jag har ledig fredagskväll och ska gotta mig med en fjärde simtur så småningom. Det svalkar något i alla fall.

Roligt igår kväll med Carl-Einar Häckner i Linnéparken! Barnbarnen mycket nöjda och glada, mycket folk och härlig stämning. Häckner är inte någon av mina favoriter men mycket skicklig, ska medges.

Johan Cronemans krönika idag i DNs kulturbilaga (3/8) är en höjdare. Han skriver där sådant som inte går att läsa på nyhetssidorna mer än i Dagens ETC, där Johan Ehrenberg  återkommer till temat i ledaren då och då. Men i kulturbilagor under ”krönika” finns godbitar. Rubriken är ”Inte konstigt att SD håvar in röster efter år av lögner”. Vilka lögner då? Jo, det politiska etablissemangets lögner om att Sverige är ruinerat, att vi lever över våra tillgångar, svartmålningen av Sverige som fattigland. ”Allt är givetvis tidernas bedrägeri. Allt för att dölja den stora omfördelningen. De rikas kaka har vuxit rejält – och de med minst pengar och sämst samhällsinflytande har så småningom givetvis dragit den slutsatsen att nu är samhället kört i botten!” Och så kommer Jimmie som frälsaren och får rösterna.

 Även om det skulle finnas invändningar mot beskrivningen i krönikan så läs den – om så bara för att njuta av en annan sanning än den gamla vanliga; vi har inte råd med er fattigpensionärer, funktionsnedsatta, hemlösa, trångbodda, sjuka, ensamkommande…

I morgon Röd lördag – dialog med folk på Storgatan. Fem veckor till valet. Varje dag ska användas till direktkontakt med folk, på ett eller annat sätt.

Trevlig helg önskas till alla!

Carin Högstedt

180803

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se