26. jul, 2018

Svettigt och meningsfullt valarbete i positiv valvind

Ställde nyss in den planerade resan till Helsingborg i morgon. Äldsta dottern och jag skulle gått på antikmarknaden, stor händelse sedan många år i slutet på juli och Helsingborg. Men väderprognosen är plus 32 grader och bara tanken på att sitta i bil i den temperaturen, nä, vi var överens, vi badar och simmar istället. Så det får bli en ledig dag efter att ha suttit flera dagar i partilokal och bladat i valsedlar och information i kuvert, som ska ut till alla hushåll i Växjö kommun. Många kuvert är klara, många av de 44 000 är ogjorda. Varje dag, lördag som söndag som måndag träffas partikamrater och jobbar samt pratar och svettas. Det kommer att gå bra. V i blir färdiga i tid. Alla hushåll ska ha fått när förtidsröstningen börjar 22 augusti. Nu har även vårt kommunala ”Sommarknytt” kommit från trycket och ska ut i brevlådorna. Det är bara att välja aktivitet: Cykla/gå/svettas med Sommarknytt eller sitta i lokal och svettas med kuvertering! Meningsfullt valarbete är det ingen brist på.

Den för Vänsterpartiet positiva valvinden verkar aktiverande på medlemmarna. Nya förmågor kommer och stannar vid arbetsbordet i timmar. Det monotona arbetet med att stoppa i kuvert hindrar inga samtal om politik eller annat. Vi lär känna varandra.

Den extrema värmen tar på krafterna och min tankeförmåga. Och ingen väderförändring är i sikte. Kanske återkommer jag i morgon. Nu är det kväll här och 30 grader på altanen. Blå himmel, tornsvalorna svischar i luften, skatungar leker – och inte ett grönt grässtrå.

Carin Högstedt

180726

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se