17. jun, 2018

Fuck cancer, resenostalgi, Lammhult i mitt hjärta, flest motioner

Vilken söndag! Cyklat runt med ca 600 (V)äxjös kommunnytt och lagt i brevlådor. Bara ca 200 kvar till i morgon. Där emellan under regnskur fortsatt städningen. Kök och hall klart. I varje fall golven, ett jättejobbigt vitrinskåp och fönstren. Återstår bara tre rum. Badrum och toalett, haha! Blir inte färdig till midsommar. Sorterat ut lite fina vinglas ur vitrinskåpet. Det är för trångt. Bilen full med grejer till ”tippen” och Erikshjälpen. Vinglasen till Växjö auktionskammare. Sorterat hårdhänt i samlingen gamla kartor och turistbroschyrer från alla resor maken L och jag gjorde genom åren. Nostalgi och tårar, men vem ska ta hand om en bilkarta från ca 1985 över Polen?  Eller campingguide i Tatrabergen i Tjeckoslovakien från 1986. Jo, det finns nördar, men… Idag 9 månader sedan maken L drog hädan.

Igår i Lammhult på Lammhultsdagen. Av någon anledning hade vi fått för oss att det viktiga var att vara där på eftermiddagen. Så var det nog inte och de politiska partierna var lite förvisade till en plats där inte så många passerade. Vi V-partister var i alla fall där ett par timmar, delade Kommunnytt och annat material, pratade med folk och de andra partiernas representanter. Trevlig stämning. Partiföreträdare gratulerade mig till den stora artikeln i Smp igår. Jag är den aktivaste motionären i Växjö fullmäktige. Inblicksserien handlar om medborgarförslag, motioner etc. Jag var som vanligt livrädd inför publiceringen. Inte för att jag tror någon vill mig illa utan mer att jag sagt konstiga saker (vi satt 1,5 timmar och pratade och med fotograf som förevigade det hela) och att jag ska se knäpp ut på fotona. Mest det senare. Var vid postlådan kl 4.00 på morgonen. Tänkte att det är lika bra att få det gjort (läst)  och sedan gå vidare i livet. Halv fem kom tidningarna. Lugnt. Jag är nöjd. Ska läsa ordentligt senare ikväll. Smp, fredag 16/6. Och partiet! På andra plats och tredje som motionsskrivare – V-partister!

Träffade några medborgare i Lammhult som kom ihåg att jag någon mandatperiod, när S+V+MP styrde kommunen, var ansvarig för Lammhult med omnejd. Det stämmer att vi delade in kommunen i områden och att kommunstyrelseledamöter fick varsitt område som ansvar. Bra idé! Jag såg Lammhult som en utmaning; längst bort från Växjö och (V) hade lågt röstetal där. Det har vi fortfarande men det var jätteroligt med ansvaret. Hände mycket med Möbelriket. Jag var i Lammhult mer än i Växjö, besökte varje företag av någon storlek, deltog i möten och utveckling, räddade stationsmagasinet från rivning och blev vän med företagare och andra. Varför jobbar vi inte så längre i kommunstyrelsen? De ansvarsområden vi har nu sätter väldigt lite spår i kommunstyrelsen. Eller? Landsbygdsansvariga tjänstepersoner gör ett jättebra jobb liksom ansvarig för tillgänglighet (mina ansvarsområden), men det är sällan diskussion i kommunstyrelsen om dessa frågor. Men efter valet ska landsbygdspolitiska programmet revideras och om jag inte tar fel kommer Växjö fullmäktige besluta positivt om vår motion om en handlingsplan för tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättningar. Då blir det en kommunstyrelsefråga på ett naturligt sätt.

Skolavslutning i fredags. Massor med folk på Sandsbro skolas skolgård. Bra väder för utomhusavslutning. Alla årskullar sjöng en sång, det hölls tal och så till Gasslanda för kaffekalas med jordgubbar i glasverandan. Första utflykten går till Liseberg för barnbarnen. Sedan sova över hos mormor vid tillfälle.

Sista mötet på onsdag.

Carin Högstedt

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se