5. jun, 2018

Magiska morgnar o kvällar, trötta dagar med mycket budget, vattenskotrarna

Tisdag kväll och lite helgdagsafton. Vattenskotrarna har just börjat gasa på här utanför. Annars fint med helt blå himmel. Men gräset är gult och det slokar i rabatterna. Fågelungar har börjat flyga och de lever farligt. Tassi är på jakt. Pilfinkarna brukar vara uppmärksamma men ungarna är godtrogna.

Trött, trött. Stressad. Behövde verkligen komma hem i eftermiddag. Inte för att jag gör något åt det som krävs här hemma utan för att gå ner i varv, bli av med huvudvärken. Vi satt med korrekturläsning med mera av vårt budgetförslag i eftermiddag, upptäckte förstås några fel, när jag kände att nu räcker det. Och då har veckan bara börjat.

Ett kortkort arbetsutskott på förmiddagen med Malin (S) som ordförande. Redovisning av ”vilka konsekvenser ett nej till övervinster i välfärden” skulle få – ett harmlöst förslag som diskuterar olika tänkbara scenarion som kallas för sitt rätta namn, ”spekulationer”. Men redovisningen av konsekvenserna för att fortsätta betala med skattepengar till vinster?

I övrigt tände jag till på att ett överklagande av Länsstyrelsens beslut att förbjuda vattenskotrar i ett naturreservat lämnats in och redovisas som vilken skrivelse som helst i handlingarna, under en stående punkt som inte går att yrka på och troligen inte läses alltför grundligt. Finns alltså noll transparens, noll insyn, noll möjlighet att tycka annorlunda. Det är inte tjänstepersonens fel utan ett politiskt beslut från 2012 som överlämnar beslutanderätten till tjänsteperson – enligt mig tills jag blir överbevisad om något annat – mot kommunallagen 6 kap 38 § p 2. Jag började med en skrivelse till kommunstyrelsen om att ändra beslutet från 2012. Men ska gå vidare och överklaga om jag har energi nog. Det är ju inte klokt; Europas grönaste kommun strider för vattenskoteråkning i ett naturreservat. Och – minskar ett annat reservat för att bygga trafikplats!

Skickat ut pressmeddelande och bjudit in media till att ta del av vårt budgetförslag torsdag kl 11.00. Innan dess ska vi vara färdiga alltså med vissa korrigeringar och finslipningar. Morgondagen lär gå åt. Inget nationaldagsfirande förrän på kvällen då Vänsterpartiet Växjö är värdar på Ryttartorpet, ett uppskattat utflyktsmål för många växjöbor.

Varit igång sedan kl 4 idag och det blir tidigt i säng. Synd att sova. Både kvällar och morgnar är synnerligen fina den här årstiden. Men nödvändigt. Att sova alltså.

Trevlig helg!

Carin Högstedt

180605

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se