24. apr, 2018

Paddstrejk, bostäder i Åryd, 800 brevlådor i Lammhult, ödekyrkogård med frid

Denna dag började dåligt. Fick inte igång min kommunpadda med handlingarna till kommunstyrelsens arbetsutskott. Hann inte få hjälp av IT-avdelningen före mötet. Just idag dessutom tjänstgörande ersättare. Hade ögnat igenom dagordningen och läst vissa förslag till beslut innan paddan bröt ihop, men kände mig illa förberedd. Men våra två motioner på dagordningen går ju vidare till kommunstyrelsen och fullmäktige, så ingen panik. Motionen om gratis färdtjänst på sommarloven – när alla skolelever under 18 ska åka gratis kollektivtrafik – för de elever i den åldersgruppen som måste använda färdtjänst – togs bort från dagordningen, när de styrande förstod att de tänkt fel om förslag till beslut. Kommer nytt – och, tror jag, positivt förslag till beslut. Tog på ”övrigt” upp bristen på nya bostäder i Åryd och blev lovad att situationen ska undersökas och återkoppling. God stämning efter gårdagens firande av Lakers guld. Ca 18 000 personer på torget. Själv satt jag på distriktsstyrelsemöte under firandet. Bra beslut togs. En knäckfråga som oroat mig en längre tid löstes upp.

Efter arbetsutskottet gick jag till IT-avdelningen med paddan och mannen där kunde med många tryckningar och lösenordsinstallation få igång den.  Just i denna stund inget krångel med någon maskin, peppar, peppar. Allt känns bättre och om ett par timmar ska jag lyssna på Nina Björk för tredje gången. Nu är hon inbjuden av Vänsterpartiet Växjö. Förra gången hon var i Växjö på temat ”Drömmen om det röda” var Bibliotekets Vänner arrangör. Lyssnar gärna en gång till!

(V)äxjös Kommunnytt den här månaden handlar bl a om Lammhult, där vi ju gjorde en hellyckad dag häromsistens. Därför var vi fem V-partister där igår och pepprade med ca 800 blad. Regn, blåst och kallt, men det går snabbt när en hjälps åt. Vi avslutade med fika på konditoriet på gatan i centrum. Tidernas godaste vaniljbulle (efter min mammas)! Skrattmåsar i Lammhult, de med svart huvud, som minskat drastiskt i antal på senare år. Sedan har jag prånglat ut 700 ex själv i Sandsbro med omnejd, per cykel och gång. Blir mycket motion kan jag lova.

På födelsedagskalas i byn Eke i söndags. Efter kakor och tårta gjorde vi en vandring till en av mina favoritplatser i kommunen, ödekyrkogården i Eke. Den medeltida kyrkan (nämnd i skrift på 1300-talet) revs 1795. Delar av den användes till Dädesjö nya kyrka. Några gamla gravstenar finns kvar och platsen är inramad av stenmur. Det är väldigt fridfullt här! Och svårhittat.

Har bilen full med plantor och jord, som ska kånkas till altanen. Längtar efter att få ta itu med plantering, att sitta i korgstolen och bara titta på hur det växer och spana in de ca 15 pilfinkarna som kivas vid fågelmatarna. Men… regionalt valprogram ska mejslas fram (vi har ett bra underlag skrivet) och det ena med det tredje. Just nu en regnskur igen. Inte läge för altanhäng.

Carin Högstedt

180424

@hgstedt

www.carhog 14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se