26. mar, 2018

IDS?, glashuset igen!, liveauktion, skicklig auktionsutropare, påsklov, avstressad med TV-serier

Vilken nyhet! Växjö kommun bryter med White Arkitektbyrå vad gäller fortsättningen på glashusbygget! Nu är firman för dyr! Denna byggnad, av kommunalråd C kallad ungefär oerhört framstående ”parlamentsbyggnad” i världsklass i november 2017, har satsats väldigt mycket prestige på av de positiva fem partierna, M, C, L, KD, MP. Bortsett från att det inte är och aldrig varit tänkt till parlamentsbyggnad, så skulle det bli en skapelse i glas och trä, med höga miljökrav. Vi i (V) har fått info om att trä bytts mot betong och att andra förändringar också redan är gjorda. Vi insåg att det krävdes mer än det vi hade på fötterna för att använda oss av den infon. Nu läser vi det i tidningen (Smp)! Men hade de inte koll på Whites kostnadsnivå???

Det är måndag morgon. Väntar på barnbarnen som har påsklov och ska tillbringa dagen här hos mig. Känner mig väldigt mycket piggare efter en vecka med TV-serier och mycket vila. Lördagen på effektiv verklighetsflykt; liveauktion i Braås. Kvinna som var auktionsutropare, jätteskicklig, med alla bollar i luften hela dagen: bud på nätet, både tidigare och i realtid, publiken i salen, bud per telefon. Var där hela dagen med en av döttrarna och hennes särbo. Många intressanta saker, varav jag fick med mig hem några allmogesaker, som gör mig glad. Gammal spånkorg, stämplad med initialerna IDS. Kan fantisera om vad det står för. Isak Danielsson?

Äntligen går det att cykla igen, utan risk för halkolyckor. Tillbringade 2,5 timmar på cykel med (V)äxjös Kommunnytt, 600 ex utdelade i Sandsbro. Ändå något politiskt gjort den veckan, trots blodtrycksproblem. Men som sagt: Nu mycket bättre. Kontroll igen på onsdag. Ska bara inte stressa. Säger hela tiden till mig själv: Du har inte bråttom.

Växjö 180326

Carin Högstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

@hgstedt

Carin.hogstedt@vaxjo.se