11. mar, 2018

Söndagsarbete, städning, nu räcker det - slutar som DS-ordförande efter valet

Söndag förmiddag. Vilodag? Nja, det ska skrivas kallelse, dagordning till distriktsstyrelsen, dags för annons i Smp, ta kontakt med V Markaryd etc. Passade på att skriva ner direktiv för den nya valberedningen och att skicka in min avsägelse till dem. Tänker inte vara distriktsordförande mer än över valet. Det räcker nu.

Men igår lördag kopplade jag av; städade timme ut och timme in. Golven är som barnhud. Rensade vissa tidningshögar. Skulle ta ner julgransslingan ute, men den hade frusit fast i snön på altangolvet. Krävs töväder för att ta in den. Vilken känsla – om än värk i kroppen – att ha städat och gjort något praktiskt. Satt ute en stund, tittade på Shetland, tittade på Mello (men hade svårt att hålla ögonen öppna) för att se hur det gick för växjösonen John Lundvik. Bra! Trea.

Bra på DN Debatt idag: ”Oroande jakt på kryphål i flyktingkonventionen”. 16 professorer, docenter etc inom internationell rätt, folkrätt och liknande skriver: ”Respekten för flyktingkonventionen är inte bara en fråga om trovärdighet i internationellt samarbete och efterlevnad av internationella avtal, utan också om grundläggande mänsklig värdighet och hur vi vill att våra samhällen ska se ut. Svenska riksdagspartier bör nu reagera och stå upp för flyktingkonventionen (till skillnad från partier i Danmark) och flyktingars rättigheter.” Jojo. Ledare i DN samma dag ägnas böneutropet i Växjö.

SvD idag växlar upp sin bevakning av valrörelsen. Oppositionen i riksdagen ligger risigt till enligt bedömare och otryggheten har aldrig varit så stark hos folket menar Thage G Peterson, (S) som går in i sin 22:a valrörelse. Ja, om trygghet skapas av hårdare straff så är ju utgången given, men så är det  inte! Därmed inte sagt att straffskalor kan behöva ändras, men om målet för trygghetspolitiken är just det, så är det farligt värre. För människors trygghet.

Vår kommunala grupp gör ett ryck och flera motioner är på gång, bl a om fria arbetskläder för personal inom fritids och förskola. I morgon besöker vi Åryd, industri (bryggeri), lanthandel, skolan, träffar samhällsföreningen. Det är den bästa sidan av kommunpolitiken, nära till folk och verksamheter!

Efter administrativt arbete denna dag hoppas jag kunna hälsa på barnbarnen, köpa ekologiska ägg på landet några km hemifrån och så göra det oftast dagliga besöket på kyrkogården och maken L.s grav, där ljusen ska brinna i lyktorna hela tiden.

Carin Högstedt

180311

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se