4. mar, 2018

Ensamkommande - så ensamma, region- o riksdagslistor, klart för valrörelse

Så maktlös jag känner mig i kontakterna med människor som engagerat sig i de ensamkommande ungdomarna, som besöker dem på deras boenden, som tagit emot dem i sina hem och låtit dem blir en del av familjen. Allt för att ge dem så mycket trygghet och kärlek som möjligt under väntetider, avslag, åldersuppräkningar, förvar… Frivilliga ligger i som bara den för att hitta faddrar och bostäder. Regeringen har skickat pengar för att fadderpersoner ska kunna få viss ersättning. Det kostar ju med mat, kläder etc. Växjö kommun har slutit ett avtal med föreningen Goda Krafter, som sköter rekryteringen av faddrar och bostäder och ersättning till faddrarna ska utgå.  Men jag får förtvivlat brev från en familj som har en afghansk pojke i sitt hem. De har ansökt om ersättning men fått avslag. De är jättelyckliga över pojken, men arga på avslaget. Växjö plus en annan kommun är inblandade. Ingen av dem vill betala. Det är obegripligt att ett rikt och utbildat land inte inser att dessa ungdomar är en tillgång för Sverige, en gåva. Ge dem amnesti, ge dem äntligen trygghet och snåla inte med småsummor!

Så har (V) Kronoberg haft års- och valkonferens. Det tog hela lördagen. Och det var inte så konstigt med tanke på att vi skulle besluta om distriktsstyrelse, regionlista och riksdagslista, budget, verksamhetsplan och lägga en hel del dokument om det gångna året till handlingarna. En hel del om listorna finns på www.smp.se just nu. Vi lägger ut hela listorna på V-webben den kommande veckan. Riksdagslistan toppas av Robert Armblad från Växjö, ung musiklärare och själv musiker i bandet Bergsbestigarna. Regionlistan har Eva-Britt Svensson på plats 1, känd aktivist, varit EU-parlamentsledamot, kommunpolitiker, men lämnar den arenan och går över till regionpolitiken. Nr 2 är Daniel Liffner, bosatt i Gemla, Växjö kommun, yngling med jobb som ombudsperson på vårt partikansli i Växjö.  Distriktsstyrelsen, inklusive undertecknad som dess ordförande, omvaldes till stora delar.  Lång och intensiv dag, men nu är det klart för valrörelse!

Skulle ha träffat barnbarnen i eftermiddags, men det ställdes hastigt in för lillpojken hade kräkts. Hoppas det inte är den hemska ”vinterkräksjukan”!

Rätt trevlig kommande vecka med Internationella Kvinnodagen, kommunstyrelsen, några interna möten, årsmöte med Noaks Ark, ta emot barnbarnen från skolan en dag. Fredagen ska det städas. Har blivit så slarvig efter maken L.s bortgång och i ensamlivet. Får skärpa mig.

Carin Högstedt

180304

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959

0724525559