20. feb, 2018

Dagordning och protokoll, nya förslag, stimulans för forskning, en gammal stege

Kommunstyrelsens arbetsutskott inställt idag. Flera p-platser lediga på kommunhusgården i eftermiddags och rätt tomt på förtroendevalda. Många har nog gjort sig lediga under sportlovet. Jag har inga möten förrän ikväll, men tog en runda med lite ärenden. Lämnade in två nya motioner, som Eva-Britt Svensson producerat och som vi två skrivit under. En handlar om stadsodling, en om att ha kulturellt enprocentsmål även för privata byggen. Vid bygglov kan ett sådant krav ställas: 1 % av produktionskostnaden till kulturella utsmyckningar, installationer eller vad som nu passar.

Hämtade också en gammal stege som jag inhandlat på Växjö Auktionskammares nätauktion. Stegen är från början av 1900-talet, full med färgfläckar. Den ska jag ha i sovrummet och hänga kläder på, sådana som jag ska ha nästa dag. Istället för på en stol, där katterna gärna lägger sig och fäller pälshår. Nöjd med det köpet!

Regionstyrelsen har haft möte idag och bekräftat FoU-beredningens förslag till fördelning av de fem nya miljonerna (se tidigare blogg). Jag är mycket nöjd med att vi kan lägga ytterligare 2,5 milj kr till Region Kronobergs medarbetares forskning. Jag säger det igen: Det är bra för rekryteringen, det är bra för att behålla medarbetare, det är bra för kvaliteten i vården och alltså bra för patienter och anhöriga. Det betyder utveckling för framtiden i Region Kronoberg.

Igår kväll hade vi kommunala gruppen-möte. Det gick snabbt men var innehållsrikt och trevligt. Vi gick igenom alla förslag på motioner som ligger och gror. Två nya tog vi som sagt beslut om igår, några är på gång och en del förslag driver vi på andra sätt än genom motioner.  Ett antal är inlämnade sedan tidigare men inte besvarade ännu.

Vi gick också igenom våra planerade studiebesök. Nästa kommundelscentrum är Åryd, dit vi ska 12 mars. Sedan är det Lammhult kvar av de sex kommundelscentrumen. Men vi planerar återbesök i Gemla  och någon i Tolg har bett oss komma, så det ligger också i planeringen liksom Öjaby skola och Theleborgs Ryttarsällskap. På nästa kommunala grupp får vi besök av representanter för anhörigföreningen. Bra när föreningar bjuder in sig!

Tillbringat nästan hela dagen vid datorn. Tog god tid på mig för att göra dagordning till kvällens distriktsstyrelsemöte. Sedan skrev jag protokoll vid gruppmötet igår. Det tog också tid att formulera. Skriver inte i dator direkt vid mötet.  Är för upptagen av diskussionen. Eller för gammaldags?

Väldigt trött på väderleken – minus 1 grad hela tiden. Vill ha vår!

Carin Högstedt

180220

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959

1724525559, privat