17. feb, 2018

Västgötaklimax, glashushysteri, kommunlistan, plats nr 5, takdropp, våfflor

Hå hå ja ja! Där har vi medlemsmöte i torsdags kväll för att spika kommunlistan. Allt är väl förberett av valberedningen. Vi har till och med haft ett möte mellan ”den gamla fullmäktigegruppen” och den presumtiva nya. Nu har det hänt att nr 5 på listan har samma dag, tror jag, fått något i arbetslivet ändrat och vill flytta ner en bra bit på listan. Vi håller stenhårt på varvade listor kvinnor-män och det visar sig inte enkelt att få in ett nytt namn på plats 5 som ju är fullmäktigeplats, åtminstone ersättare, men förhoppningsvis bättre än så efter valet. Stökigt. Vi ajournerar oss, tar fika med smörgås och efter effektiv övertalning så är jag där igen, plats nr 5 på listan. Det var verkligen inte meningen, men jag ställer upp i det prekära läget. Har ju väldigt trevliga och kunniga personer både framför och efter mig på listan. Kanske skulle vi inte ha försökt byta hela toppen samtidigt!?

Hela listan, 41 namn, finns på Vänsterpartiet Växjös facebooksida just nu. Ska naturligtvis ut på www.vvaxjo.se också.

Mycket interna möten i den gångna veckan. Igår eftermiddag regiongruppen med diskussion och beslut om verksamhetsplan, verksamhetsberättelse och dylikt. Allt sådant ska upp på Vänsterpartiet Kronobergs års- och valkonferens 3/3. Då tas även beslut om riksdags- och regionlistorna. Efter det faller mycket på plats och valrörelsen med utåtriktade aktiviteter kan dra igång med full kraft.

Nyss lite sol och plus 8 grader. Nu molnigt och plus 2 grader, takdropp. Kanske en liten utesittning ikväll. Tittar hellre ut i det stora svarta än på mellon, måste jag säga. I morgon hoppas jag kunna bjuda barnbarn med föräldrar, moster och farmor på våfflor. Nästa vecka är det sportlov här och rätt lugnt med möten. Barnbarnen ska sova här från torsdag till fredag och vi ska gå på bio är planerna. Roligt!

Västgötaklimax – eller vad ska en kalla försäljningen av gamla kommunhuset till – kommunen! Ett kommunalt bolag äger huset nu, säljer till ett annat kommunalt bolag och i transaktionerna tas 70 milj kr ut av kommunen för att betala driften av delar av skola, vård och omsorg. För det har de styrande borgerliga lagt in i sin budget. Ekonomiskt hållbart? - Nä, känns tryggt med ett budgetförslag som finansierar med hederliga skattepengar, gemensamt, för att hålla kvalité på skola, vård och omsorg. Enda felet med oppositionens, S+V, budgetförslag är att det inte har majoritet! Men det går att ändra på! Hela glashushysterin (nya kommunhuset) är åt helskotta. Från första stund vi hörde om tanken på att sälja nuvarande kommunhus för att bygga ett nytt ihop med stationen har vi motsatt oss det hela. Bygg bostäder på stationsområdet, behåll nuvarande kommunhus! Tydligt ställningstagande från början till slut.

Ha en god helg!

Carin Högstedt

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959

0724525559