29. jan, 2018

Arvskifte, integritet, gravljus, new public management, simkunnighet

Riktigt ruggigt, riktigt ruggigt. Stark blåst, regn hela dagen. Ägnat åt att avsluta arvskiftet efter maken L. Hans barn har varit här, Camilla och Mattias, och vi satt på begravningsbyrån – som kan även detta med bouppteckningar och allt vad det medför. Det gick bra! Väl förberett och jag hade med mig de papper som kommit med posten senaste dagarna. Nu återstår våra deklarationer och jag tar byråns hjälp med maken L.s. Barnen och jag besökte graven och bytte ljusen, satt hemma i köket en stund och tog lite tapastilltugg. Sedan ikväll ringer en av mina döttrar. Hon är vid graven och konstaterar att ljusen har slocknat i blåsten och regnet, trots att de står i lyktor. Inte hänt tidigare. Som sagt: Riktigt dåligt otrevligt väder. Ska sätta dit ledljus i lyktorna. Återigen en sorts avslut på livet med maken L denna dag. Särskilt mycket gemensam ekonomi hade vi aldrig. Vi delade hushållskostnader jämt över men aldrig bankkonton t ex. Det tog för övrigt 25 år innan vi delade bokhyllor! Vi var noga med integriteten.

I morgon kommunstyrelsens arbetsutskott och sedan fullmäktige ovanpå det med många ärenden, men inte de hetaste ideologiska frågorna precis. Jag har två interpellationer på min lott, dels om simkunnighet, dels om relationen personal inom styrning, ledning, och kontroll kontra operativt arbete i kommunen. Därtill kommer jag att yttra mig om ett medborgarförslag om att öppna ett NP-centrum, neuropsykiatriskt centrum, för stöd till de med NP-diagnoser och deras anhöriga med samordning och rådgivning. Rätt bra svar på det medborgarförslaget och jag vill verkligen understödja behovet.

Onsdag är det produktion av (V)äxjös Kommunnytt. Baksidan har jag skrivit – dels om fram- och motgångar under perioden vad gäller förslag för jämställdhet, dels om erfarenheterna från vårt besök i Ingelstad häromsistens. Har alltid dåligt samvete för att jag inte skriver tillräckligt många insändare. Det är ju ett osvikligt sätt att synas. Men jag skriver en jädra massa annat som har med politiken att göra, verksamhetsberättelser, kallelser, dagordningar, annonser, bloggar, Kommunnytt… Det tar tid och kraft. Ska se vad jag kan göra för att få mer fri tid till skrivande av artiklar och dylikt.

Trött, trött, lågt lufttryck och dålig sömn. Läste en bra bit i Elizabeth Georges Oanade konsekvenser, drygt 600 sidor lång, i natt.

Carin Högstedt

180129

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo,se

0724525559

0706214959